2024. április 26., péntek

Dolgozzon az IT-szektorban!

A kezdő fizetés 45 000 dinár

Tegnaptól július 22-éig lehet jelentkezni információs-technológiai szakemberi képzésre. Az ország 10 városában 775 hely várja azokat, akik átképzésre jelentkeznek – közölte a Tanjug hírügynökséggel Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter.

„A minisztérium felhívja mindazokat az érdekelteket, akik szerepelnek a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában, hogy jelentkezzenek átképzésre a www.itobuke.rs honlapon. Az ország 10 városában 775 hely áll rendelkezésre. A program 250–400 órás, s ezt 20 munkanapos gyakorlat követi valamely IT-cégben” – részletezte Đorđević.

Kiemelte, hogy a kormány folytatja a 2017-ben megkezdett IT-átképzési programot. Akik elvégzik a tanfolyamot, kezdő programozókká válnak. Nagy szüksége van rájuk az országnak, mert a szerbiai gazdaság leggyorsabban növekvő ágazatai közé tartozó IT-szektor munkaerőhiánnyal küzd.

A jelentkezőket első körben augusztusban online tesztelik, a végső válogatást pedig a kiképzés vezetői végzik.

A miniszter elmondta még: az átképzés első szakasza után a résztvevők több mint 30 százaléka információs-technológiai munkahelyekre került, kezdő fizetésük 45 000 dinár.