2024. április 26., péntek
ÚJSÁGÍRÓNŐ BALESETE

Sok a megválaszolatlan kérdés

Május 19-én súlyos baleset történt Nagybecskereken a Bánáti mese nevű etnofesztiválon, amikor a műsort vezető Branka Jajić újságírónőre zuhant az emelvény fémkonstrukciójának egy része. Ez alkalommal egy másik személy is könnyebben megsérült.

Az újságírónő a Sremska Kamenica-i kórházban komoly műtéten esett át és jelenleg otthoni gyógykezelésen van. A baleset miatt a rendőrség a nagybecskereki Alapfokú Bíróság rendeletére vizsgálatot indított, és a közbiztonság elleni súlyos vétség gyanújával letartóztatták az emelvényt felállító cég vezetőjét. Később az esettel kapcsolatban letartóztattak még egy személyt, az ő vállalatának is köze volt az emelvény felszereléséhez. Mindkét személy ellen bűnvádi feljelentést tettek.
A történtek óta már lassan két hónap is eltelt, de a vizsgálattal kapcsolatban még nincs egyöntetű hivatalos közlemény. A napokban azonban nyilatkozott Dragan Bukvić, a megsérült újságírónő ügyvédje. Elmondása szerint tény, hogy az újságírónőre zuhant a fémkonstrukció, amelyen a rendezvény szalaghirdetése szerepelt, de az nem volt az emelvény része. Ezzel kapcsolatban az ügyvéd szerint számos a megválaszolatlan kérdés. Elsősorban az, hogy az említett konstrukció felszerelését jóváhagyta-e a nagybecskereki Városrendezési Közvállalat és, hogy jelen volt-e valaki annak felszerelésénél, mint például a szervezők vagy a kommunális felügyelőség. Továbbá felmerül a kérdés, hogy a város közigazgatásának illetékesei tudtak-e egyáltalán a fesztiválról, születtek-e arról valamilyen határozatok, ki fizette az emelvény felszerelésének a költségeit és ellenőrizte-e valaki ezt a munkát. Az ügyvéd szerint mindenekelőtt tisztázni kell, hogy kinek a hibájából dőlt le a fémkonstrukció.
Nyilvánvaló, hogy az ügyben az építészeti bírósági szakértők véleménye lesz majd a perdöntő.