2024. április 26., péntek
KANIZSA FESZT

Ma közösségi nap

Ma, szombaton 12–18 óráig a magyarkanizsai vásártéren közösségi napot tartanak a Kanizsa Feszt keretében. Ez alkalomból lesz a vásártéren Hungarikum utca – kiállítás a helyi értékekből, hagyományos magyar és szerb ételek kóstolója, borkóstoló magyarkanizsai és budapesti borászok közreműködésével, pálinkakóstoló, íjászat és lovaglás, kirakodóvásár, gyermekprogramok: kisállat-simogató, Dobó Tihamér-rajzverseny, kézműves-foglalkozások.

Az egyetemi találkozón bemutatkozik az Újvidéki Egyetem, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, az Európa Kollégium (Újvidék) és a Szegedi Tudományegyetem.

A kerekasztal-beszélgetések időpontjai és témái: 15–15.40: Kanizsa jövője – Nézőpont (a meghívott vendégek Fejsztámer Róbert, Halász Mónika és Körmöci Károly); 16–16.40: Politikai kulisszatitkok (a meghívott vendégek Bayer Zsolt, Szentesi Zöldi László és Pósa Károly); 17–17.40: A politikus emberi arca (a meghívott vendégek Pásztor István, a VMSZ elnöke, Csallóközi Zoltán, a miniszterelnök helyettes főtanácsadója és Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök).

Ezekre a délutáni programokra a belépés díjtalan.