2024. április 26., péntek

Nyári időszámítás a könyvtárban is

Rövidített munkaidő, szünidőre időzített gyermektáborok a topolyai könyvtárban – Idén lesz tízéves a könyvtár fotópályázata

A nyári hónapokban a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár módosított nyitva tartással várja olvasóit, és gyermekprogramokkal teszi tartalmassá a vakációt a topolyai, illetve minden érdeklődő környékbeli gyermek számára. Náray Éva, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatónője lapunknak elmondta, hogy az ovisok Kincskereső címet viselő tábora az idén is vidám hangulatban zajlott Fekete Edit, Simon Julianna és Stuparić Magda vezetésével.

Náray Éva igazgatónő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Náray Éva igazgatónő (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A gyermekek számára szervezett programjaink főleg augusztusra vannak időzítve, mivel az a tapasztalatunk, hogy erre az időszakra a többség már nagyon unja a vakációt, és nagyobb kedvvel vesz részt egy-egy egész délelőttöt felölelő foglalkozásunkon. Július 30-án kezdődik, és augusztus 3-áig tart az angol táborunk, Soltis Zsuzsa vezetésével. Augusztus első két hetében 6-ától, illetve 13-ától startol két Coder-táborunk is, ahova a számítástechnika és a programozás iránt vonzódó gyerekeket várjuk. Illetve, szintén augusztus folyamán egy, az idősebb gyermekek számára tervezett iparművészeti jellegű kézműves táborunkra fog sor kerülni – ismertette a könyvtár idei négy szünidei táborát az igazgatónő, majd rátért arra, hogy az augusztus már az intézmény fotópályázatának jegyében fog telni.

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Ez lesz a tizedik fotópályázatunk, illetve a beérkezett munkákból szervezett kiállítás, amit szeptember 7-én, a topolyai napok keretében lehet majd megtekinteni. Az idei jubiláris kiírás pályázati feltételeit és lebonyolítását most dolgozzuk ki, de igazából lényegi változás nem lesz az eddigiekhez képest. Továbbra is 5 nagy felbontású fotót várunk a jelentkezőktől, amit szakzsűri bírál majd el. Ragaszkodunk ahhoz, hogy jeligés legyen a verseny. A könyvtárhoz kötődik még a Nagyapáti Kukac Péter-díj odaítélése, illetve az ehhez kapcsolódó szeptember 14-ei kiállítás megszervezése is – hallottuk Náray Évától, aki ismertette a könyvtár nyári munkarendjét is.

– Július elseje és augusztus 31-e között a könyvtár módosított nyitva tartással látogatható. A kánikulára való tekintettel elsősorban a nyugdíjas korú, rendszeres látogatóinknak szeretnénk kedvezni. Egy órával korábban kezdünk, vagyis 7 és 15 óra között tartunk nyitva. Sokan jönnek újságot olvasni korai időpontokban, és igyekszünk ehhez alkalmazkodni. A táborainkkal, a részvételi díjakkal kapcsolatban bővebb információt a könyvtár telefonszámán: a 024/711-725-ön lehet kapni. A gyerekek addig tudnak jelentkezni, amíg a létszám be nem telik – zárta gondolatait a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatónője.