2024. április 26., péntek

Még rendelhető tüzelő

A nyugdíjasok július végig megkapják a rendelt mennyiséget – Lehet még jelentkezni a Soko Banja-i üdülésre

A Városi Nyugdíjas Egyesületen keresztül még rendelhető a héten tüzelő.

A Városi Nyugdíjas Egyesület épülete (Paszterkó Erika felvétele)

A Városi Nyugdíjas Egyesület épülete (Paszterkó Erika felvétele)

A tűzifa köbméterenkénti ára 6300 dinár (Gergely Árpád elvétele)

A tűzifa köbméterenkénti ára 6300 dinár (Gergely Árpád elvétele)

Az egyesületben 797 nyugdíjas rendelt tüzelőt az idén, ez mintegy 3240 tonna tűzrevalót jelent. A nyugdíjasok a tüzelőt 9 részletben törleszthetik az egyesület pénztáránál. Dragica Lučevvel, az egyesület elnökével a tüzelő áráról, valamint az egyesület jelenlegi kínálatáról beszélgettünk.

– A tüzelőt közvetlenül a bányától vásároljuk, ennek köszönhetően áraink igen kedvezményesek. A szárított szén tonnánkénti ára 13 400, a nyers szén tonnája 6800, míg a tűzifa köbméterenkénti ára 6300 dinárba kerül. A tüzelő nagyobb részét már megkapta a nyugdíjasok egy része, július végéig pedig mindenkihez kiszállítják a kért mennyiséget. Az egyesület szolgáltatásait minden nyugdíjas igénybe veheti, aki jövedelmétől függően befizeti a 180–1000 dináros tagsági díjat, mondta Dragica Lučev. A tűzrevalóra a megrendeléseket folyamatosan fogadják az egyesületben, az első részletet azonnal, a többit pedig ez év végéig kell befizetni.

A Városi Nyugdíjas Egyesületnek 40 férőhelyes saját üdülője van Soko Banján, ami októberig áll a nyugdíjasok rendelkezésére. A tíznapos üdülés ára 8800 dinár, ebből maga a szállás 5500 dinár, a szervezett utazás pedig 3300 dinárba kerül. Az üdülés ára 5 egyenlő részletben törleszthető.

 A Soko Banja-i üdülésre is lehet még jelentkezni, itt is az első részletet azonnal ki kell fizetni, a többit pedig folyamatosan ezt követően még négy egyenlő részletben. A városon kívüli helyi nyugdíjas szervezetekben is jelentkezhetnek a nyugdíjasok a tüzelő megvásárlására és a Soko Banja-i  üdülésre is.

A Városi Nyugdíjas Egyesület címe: Sava Šumanović utca 4., a hívható telefonszám pedig: 024/525-092.