2024. április 26., péntek
MEDITERRÁN JÁTÉKOK – TARRAGONA

Úszók és birkózók sikerei

Hétfőn a szerb úszók szép sikerekkel zárták a Tarragonában zajló Mediterrán Játékokat. Szilágyi Csaba a 100 méter után 50 méteren is ezüstérmes lett mellúszásban, Velimir Stjepanović pedig 200 méter pillangón bizonyult a legjobbnak. A sikereknek ezzel még nem volt vége, hiszen a Velimir Stjepanović, Szilágyi Csaba, Ivan Lenđer, Andrej Barna összetételű 4×100 méteres vegyes váltó is felállhatott a dobogó második fokára.

A birkózók három újabb éremmel gazdagították a szerb küldöttség éremgyűjteményét. Davor Štefanek a 77 kg-os súlycsoport döntőjében nagy csatában szenvedett vereséget a török Yunus Emre Basartól, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Valadimir Stankić a 87 kg-os súlycsoportban, Mihail Kajala pedig a 97 kg-os kategóriában lett bronzérmes.

Pályára léptek a kézilabdázóink is, de mind a női, mind a férficsapat vereséget szenvedett Macedóniától. A nők 28:21, a férfiak pedig 31:29 arányban maradtak alul. A férfiválogatott veresége ellenére csoportmásodikként bejutott a negyeddöntőbe, a nőknek viszont már nincs esélyük az elődöntő kiharcolására, az ötödik hely elérése reális célnak tűnik.

Megérkezett Tarragonába a szerb vízilabda-válogatott is, amely mától péntekig Portugáliával, Franciaországgal és Montenegróval vív csoportküzdelmeket. A másik kvartettet Spanyolország, Görögország, Olaszország és Törökország képezi. A döntőt és bronzmérkőzést vasárnap, július 1-jén rendezik meg.

Dejan Savić szövetségi kapitány így vélekedik a tornáról: – A Mediterrán Játékok mérkőzései az egyedüli erőfelmérő számunkra a barcelonai Európa-bajnokság előtt. A négy mérkőzésből kettő nehéz lesz, a csoportban Montenegró elleni, majd később a vasárnapi, mely az érmekről dönt. Egyelőre minden terv szerint halad, nincs problémánk a felkészüléssel.

Filip Filipović csapatkapitány bizakodóan nyilatkozott indulás előtt: – Már 2009-ben megnyertük a Mediterrán Játékokat, így nincs rajtunk győzelmi kényszer. Ennek ellenére, mint mindig, amikor vízbe szállunk, arra törekszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Most az a legfontosabb, hogy felmérjük, hol tartunk a felkészülésben az Európa-bajnokság előtt.