2024. április 26., péntek

Đoković 799. győzelme

Közel a 800. siker (Fotó: Beta/AP)

Közel a 800. siker (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković csak a meccslabdákkal bajlódott tegnap Londonban a bolgár Grigor Dimitrov ellen a Queen’s tornája 2. fordulójának meccsén. A negyediket használta ki, amivel pályafutása 799. diadalát aratta, és bejutott a negyeddöntőbe, melyben ma egy francia, vagy Julian Benneteau, vagy pedig Adrian Mannarino lesz az ellenfele.

Đoković tegnap jól játszott, az első break egyben az első játszma megnyerését is jelentette, majd pedig a másodikban a bolgár 5:1-ig szinte semmilyen ellenállást sem tanúsított, de a végén három meccslabda hárításával a becsületet is mentette.

Roger Federer bejutott a hallei negyeddöntőbe. A címvédő és világelső svájci veteránnak komoly megpróbáltatást jelentett az örökösen kiszámíthatatlan francia Benoît Paire, akinek a döntő játszma rövidítésében két meccslabdája is volt. Federer ezeket hárítani tudta, majd saját harmadik nyerési alkalmával lépett a legjobb nyolc közé, ahol az ausztrál Matthew Ebden következik.

A kisebb tornákon még három magyar és egy szerbiai van versenyben. Poprádon Balázs Attila, Budapesten Piros Zsombor, Sassuolóban Lukács Vanda, Ferganában pedig Nikola Milojević jutott be a negyeddöntőbe.