2024. április 26., péntek

„Az önkéntesség szívből fakad”

Nagybecskereken megtartották a Szerbiai Caritas munkatársainak a találkozóját

Szombaton a nagybecskereki Nepomuki Szent János székesegyház adott otthont a Szerbiai Caritas önkéntesei, munkatársai és alkalmazottai találkozójának. Az ország minden részéből érkező több száz volontőrt Német László nagybecskereki megyéspüspök és Halmai Tibor, a Nagybecskereki Püspökségi Caritas Szeretetszolgálatának igazgatója köszöntötte.

Az egybegyűltekhez szólva Stanislav Hočevar belgrádi érsek annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a Caritasnak a munkáját ki kell terjeszteni minden egyes egyházközségre. Harmath Károly OFM atya Az önkéntesség szívből fakad mottóval tartott előadást.

Német László köszöntötte az önkénteseket (Kecskés István felvétele)

Német László köszöntötte az önkénteseket (Kecskés István felvétele)

Mint kifejtette, az önkéntes a közös jóért áll ki, alárendeli saját akaratát a közös érdekért. Az önkéntesség egyben adományozás is, válogatás nélkül mindenki felé. Mint hangsúlyozta: önkéntességre mindig lesz igény, ameddig csak ember van a Földön.

Az egybegyűlteknek bemutatták munkájukat a mostari plébánia önkéntesei is. Az ünnepi szentmisét Német László megyéspüspök vezette Stanislav Hočevar belgrádi érsek és az egyházmegyék püspökei és plébánosai közreműködésével. A találkozó agapével ért véget a plébániaudvarban.