2024. április 26., péntek

Đoković Londonban

Roger Federer Stuttgartban vitézkedik (Fotó: Beta/AP)

Roger Federer Stuttgartban vitézkedik (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković elhatározta, hogy mégsem tart hosszabb játékszünetet a Roland Garros negyeddöntőjében elszenvedett kiábrándító vereség után, de nem Eastbourne-ben védi a tavalyi pontokat, hanem hétfőtől szabadkártyával a londoni Queen’s Club tornáján indul. Ezt a versenyt Rafael Nadal lemondta, az első négy kiemelt pedig Dimitrov, Čilić, Del Potro és Anderson lesz.

Roger Federer az este a stuttgarti negyeddöntőben az argentin Guido Pellával mérkőzött. Federernek döntő kell a német városban, hogy átvegye a ranglista első helyét.

Aleksandra Krunić elődöntős lett a hertogenboschi női tornán. A legmagasabban rangsorolt szerbiai teniszezőnő könnyen győzte le az orosz Veronika Kudermetovát, ma pedig a négy között az egyik amerikaival, Coco Vandeweghe-jel vagy pedig Alison Riske-kel találkozik.

Peđa Krstin a spanyol Enrique Pérez elleni fölényes győzelemnek köszönhetően döntős lett Almatiban. A nagykikindai játékos a challenger serlegéért ma az orosz származású, a ranglistán 406. ausztrál Juri Rodionovval mérkőzik. Tornagyőzelem esetén Krstin visszajut a 200 legjobb közé.

A lyoni challengeren Miomir Kecmanović magabiztosan nyert a svéd Mikael Ymer ellen, és az este az elődöntőért ő is orosz születésű ausztrállal, a ranglistán 388. Sergej Popirinnal vívott meg.