2024. április 26., péntek
SZENTMIHÁLY

Huszáros hajrá

Az 1957-ben alapított szentmihályi labdarúgóklub az utóbbi években változó sikerrel szerepel a nagybecskereki városi ligában. A 2012/2013-as idényben az MSK csapata az utolsó helyen végzett a városi liga A csoportjában, így a gárda a következő szezont már a legalacsonyabb osztályban, a nagybecskereki B ligában kezdhette el. A zöld-feketéknek elsőre ugyan nem sikerült a visszajutás az A ligába, mivel az aradaci ASK megelőzte őket a táblázat élén, a 2014/2015-ös pontvadászatban azonban már igen, akkor ugyanis a B csoport első három helyezettje is feljebb léphetett a magasabb osztályba, és ezen csapatok között ott volt az MSK együttese is, amely abban az évben is a 2. helyet szerezte meg a bajnokságban. A szentmihályiak az ezt követő két idényben nem produkáltak kimagasló eredményeket, tavalyelőtt a 10., tavaly pedig a 8. helyen zárták a nagybecskereki A liga küzdelmeit.

A 2017/2018-as szezon megkezdése előtt is a középmezőnyt tűzte ki célul a közép-bánáti klub vezetősége, tavaly nyáron azonban öt meghatározó játékosa is elhagyta a csapatot, ráadásul mindez az átigazolási időszak utolsó napjaiban történt, így a szentmihályiaknak már nem volt idejük arra, hogy új labdarúgókat szerződtessenek. A meggyengült gárdát egy komoly sérüléshullám is sújtotta az ősszel, ami meg is látszott az eredményeken, a tordai Rúzsa Tibor által irányított együttes ugyanis csak egy pontot (!) tudott összegyűjteni a bajnokság első felében, így tök utolsóként, kilátástalan helyzetben várhatták a tavaszi folytatást. A téli szünetben azután Makán József klubelnök, Rúzsa Tibor vezetőedző, valamint Tót Ernő polgármester a klub támogatóival együtt úgy döntött, hogy a reménytelennek tűnő helyzet ellenére mégiscsak megerősíti a meglevő keretet, és leigazoltak öt környékbeli futballistát. Az első két tavaszi játéknapon a szentmihályi focibarátok még nem tapasztalhattak túl nagy változást kedvenceik játékában, a 14. fordulóban azonban fordult a kocka, hiszen az MSK csapata Isak Gabrijel mesterhármasának köszönhetően megszerezte első győzelmét a bajnokságban, és a nagybecskereki Banat otthonában aratott 3:0-s diadal után beindult a zöld-fekete gépezet: Tót Ervinék a tavaszi idényben egy döntetlen és három vereség mellett hétszer is nyerni tudtak, és egy huszáros hajrával feltornázták magukat a kiesőpozícióról a tabella 8. helyére. A szentmihályiak bravúros tavaszi meneteléséből oroszlánrészt vállalt a magyarcsernyei Roham egykori gólzsákja, a jankahídi Isak Gabrijel, aki 15 góljával házi gólkirály is lett a klubnál.

A bajnokság tavaszi részében a következő játékosok alkották a 61 éves múltra visszatekintő szentmihályi MSK keretét: Kapusok: László Norbert, Kordić Raša. Védők: Makán Adrián, Kovács Róbert, Pavlovity Zoltán, Mikalacki Dušan, Selymesi Dániel, Jakovljev Tihomir. Középpályások: Gulyás Oszkár, Rackov Vanja, Petroviš Dušan, Bibin Srđan, Vlaskalin Marko, Edi Rama, Kovács Dániel, Žigić Davor, Lackó Ármin. Csatárok: Isak Gabrijel, Tót Ervin.