2024. március 29., péntek

Az új vezetőség emberközpontú irányvonalat képviselne

Adán a VMSZ községi szervezetében megalakult az új elnökség Tóbiás József elnök vezetésével – Szombatonként elnöki fogadóórákat tartanak a pártirodában

A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezetében május 28-án, hétfőn megalakult az új összetételű községi elnökség, amelynek Tóbiás József lett az elnöke. Az újonnan megalakult elnökség tagjait és célkitűzéseit pénteken Adán sajtótájékoztatón mutatták be Tóbiás József, Rigó Flórián és Berze Tibor alelnök társaságában.

Rigó Flórián, Tóbiás József, Berze Tibor (fotó: Csincsik Zsolt)

Rigó Flórián, Tóbiás József, Berze Tibor (fotó: Csincsik Zsolt)

– Több mint egy éve nagy változások történtek a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezeteiben Adán, Moholon és Törökfaluban, ahol teljesen új vezetőség alakult új emberekkel. Az elmúlt időszakban a tevékenységükkel azt bizonyították, hogy a jövőben egészen más irányvonalat képvisel majd helyi szinten a VMSZ – magyarázta Tóbiás József. – A helyi szervezetek működésének koronája most a községi elnökség megalakulása, amely 11 tagból áll. Jómagam, Tóbiás József vagyok az elnök, Rigó Flórián Moholról az egyik alelnök, Berze Tibor Törökfaluból a másik alelnök. Adáról az elnökség tagja Varga Lívia, Péter Valentina, Varga Elfride, Lakatos Adrián és Ábrahám József. Moholról az alelnökön kívül Sztári Tünde és Szőke Edvárd az elnökség tagja, illetve Törökfaluból Berze Tiboron kívül még Nagy Rózsa. A jövőben emberközpontú lesz a VMSZ működése. Olyan emberbarát kommunikációt szeretnénk folytatni, amire még eddig nem volt példa helyi szinten a VMSZ részéről. Ez természetesen nemcsak a tagságra vonatkozik, hanem minden polgárra. Az emberekkel szeretnénk elbeszélgetni a problémáikról, és a lehetőségeinkhez mérten segítséget nyújtani nekik. A jövőben mindenképpen úgy tervezzük, hogy emberek problémáit és ötleteit ötvöznénk a saját ötleteinkkel, és ez képezné a VMSZ községi szervezetének programját a következő önkormányzati választáson. A közvetlen kommunikációhoz hozzájárul majd, hogy szombaton délelőttönként fogadóórát tartok. Erre bárki jelentkezhet Adán a VMSZ-irodában a 024/855-099-es telefonszámon, illetve akár személyesen hozzám is fordulhat, és egyeztetünk időpontot. A három helyi szervezet külön-külön is jól működik Moholon Rigó Flórián, Törökfaluban Berze Tibor, valamint Adán Pétervári Attila elnök vezetésével. Nagyon jól működik a nyugdíjas- és a női fórum, valamint a közeljövőben szeretnénk megalakítani az ifjúsági fórumot, hiszen két fiatal tagja is van az elnökségnek, Szőke Edvárd és Lakatos Adrián. Az együttműködés során a lehetőségeink szerint nem csupán tartalommal szeretnénk megtölteni a fiatalok mindennapjait, hanem jövőbe is tekintünk, és próbálunk közöttük olyan egyéneket kinevelni, akik rátermettségüknek és intelligenciájuknak köszönhetően egy nap majd felelős pozíciókat tölthetnek be a községünkben, esetleg magasabb szinten is tudják képviselni a közösségünket – közölte Tóbiás József.

Rigó Flórián kiemelte, hogy az utóbbi egy évben jól együttműködtek a helyi szervezetek, de most már a községi szervezettel közösen is tudnak tervezni és célokat megvalósítani: – Az egyik fő célunk a helyi művelődési egyesületekkel és civil szervezetekkel az együttműködés. Megpróbáljuk segíteni a munkájukat, mivel nehézkes az anyagi források előteremtése. Ada községben szükség van erős VMSZ-re, mivel látjuk, hogy vajdasági szinten milyen hatást gyakorol a párt a közösségre. Ezért Adát is szeretnénk felzárkóztatni, hogy belépjen azon községek körébe, amelyek maximális támogatást tudnak ezen keresztül kieszközölni – mondta Rigó Flórián.