2024. április 26., péntek

A fűtésen is spórolhatnak

Beruházás az oromi iskolában

A közelmúltban minden szem és fül az oromhegyesi iskolára terelődött, melyet fel kellett újítani a szerencsétlen eset miatt, amikor tavaly ilyenkor csőtörés történt az épületben.

Addig is a diákok a szomszédos településre, Oromra járnak, míg az ő iskolájuk teljes biztonsággal birtokba nem vehető. Arról viszont kevesebb szó esett, hogy az Arany János Általános Iskola oromi épülete körül is történik valami. Több mint egy hónapja kezdték meg a munkálatokat, ami a belgrádi nagyberuházási irodának köszönhető.

Oromon az iskola energetikai felújítása folyik. Ez azt jelenti, hogy a beruházás által hamarosan egy korszerűsített tanintézménybe járhatnak a diákok, ami azért is fontos, mert energiahatékony is lesz a tanintézmény. A Belgrádból kapott támogatásnak köszönhetően a beruházás összértéke mintegy 28 millió dinár. Ebből elvégzik a homlokzati nyílászárók cseréjét modernebb PVC-ablakokra és -ajtókra, továbbá az épület homlokzatának teljes hőszigetelését, a tetőtérben és a belső térben is ajtó- és padlócserére is nyílik alkalom, és a vizesblokkokat felújítják. Március végén kezdték a munkákat, és várhatóan június végéig be is fejezik, mindenki hasznára és örömére!