2024. április 26., péntek

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este, többen megsérültek, de egyikük sincs életveszélyben. Az MTI információi szerint a busz ukrán rendszámú.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy a külföldi rendszámú buszon az első információk szerint csaknem ötvenen utaztak. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével.

Huszonheten sérültek meg a balesetben, nyolcan súlyosan, de egyikük sincs közvetlen életveszélyben – közölte kedden reggel az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XIX. kerületben. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét. Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.