2024. április 26., péntek

Kitüntették a legjobb rendőröket

Bemutatót tartott az elmúlt vasárnap a rendőrség és a katasztrófavédelem a Szentháromság téren. A belügyminisztérium napja alkalmából szervezett rendezvényen az érdeklődők megtekinthették a helyi rendőrkapitányság felszerelésének egy részét, a gyerekeket szívesen fotózták szüleik a rendőrségi járművek vezetői ülésén.

A rendőrkapitányság dolgozói önvédelmi bemutatója mellett a leglátványosabb volt, amikor azt demonstrálták, hogy különböző helyzetben, például autós üldözés során miként veszik őrizetbe a delikvenseket, hogyan állítják meg a szabálysértő motorosokat és gépkocsivezetőket.
A rendezvény végén a tűzoltóbrigád mulattatta a gyerekeket. Tűzoltóhabbal árasztották el a tér egy részét, amiben vígan dagonyáztak a lurkók.
Másnap, hétfőn a belügyminisztérium és a rendőrség napja alkalmából Dušanka Golubović polgármester asszony kitüntetéseket adott át a város nevében az elmúlt évben legeredményesebb rendőrségi alkalmazottaknak. Az elismerésekre Saša Dmitrašinović rendőrparancsnok terjesztette föl a kapitányság alkalmazottait.
Karórát kapott Branislav Gutović, a katasztrófavédelem főfelügyelője, Rajcsányi Renáta, a közlekedési rendőrség felsőbb felügyelője és Igor Radenković rendőrőrmester. Tartós professzionális munkájáért elismerésben részesült Rade Funduk, a közlekedési rendőrség önálló felügyelője, Radovan Milošević, a bűnügyi rendőrség őrmestere, Dušanka Novković, a határvédelmi rendőrség őrmesterhelyettese, Vladimir Jovin rendőr, valamint Branka Čortan adminisztratív előadó.