2024. április 26., péntek

Korfun a polgármester

Miloš Vučević hivatali látogatáson tartózkodik Görögországban. Korfu szigetén találkozott hivatalbeli kollégájával, Konsztantinosz Nikolouzosszal, Korfu község polgármesterével. Megegyeztek abban, hogy az elkövetkező időszakban községeink között az együttműködést olyan formába öntik, amely népeink közelítését eredményezi majd. Az elképzelés részeként a jövő nyártól kezdve a legnagyobb újvidéki iskolának, a Dušan Radović Általános Iskolának 50, jó tanulmányi eredményt felmutató diákja, görög diáktársaikkal közösen nyaralnak majd Korfun.

– Azt szeretnénk, ha fiataljaink minél jobban megértenék és átéreznék népeink közös történelmét, és hogy szoros kapcsolatokat alakítsanak ki testvérnemzetünkkel – véli Vučević, aki a látogatás során több, görög történelmi helyszínt is meglátogatott. Többek között azt a múzeumot, amelyben az első világháborúban elesett szerb harcosok emlékét őrzik.

Miloš Vučevićet Korfu polgármestere hívta meg vendégségbe abból az alkalomból, hogy a Jón-szigeteket 153 évvel ezelőtt csatolták Görögországhoz. A görög politikus november 25-én érkezik majd vendégségbe Újvidékre. Vučević azért hívta meg arra a napra, mert aznap ünnepséget szerveznek majd Vajdaság Szerbiához csatolásának 100. évfordulója alkalmából.