2024. április 26., péntek

A gazdasági légkör fejlesztése a cél

Tervdokumentációk kidolgozására kaptak az önkormányzatok tartományi támogatást

A Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság az idén is megjelentette a tervdokumentációk kidolgozására vonatkozó pályázatát.

Huzsvár Ervin átveszi a támogatási szerződést Ognjen Bjelić illetékes titkártól (Fotó:  Dávid Csilla)

Huzsvár Ervin átveszi a támogatási szerződést Ognjen Bjelić illetékes titkártól (Fotó: Dávid Csilla)

Ezúttal 16,5 millió dinárral támogatja 18 vajdasági önkormányzat munkáját. A szerződéseket Ognjen Bjelić illetékes titkár hétfőn a tartományi kormány épületében adta át az önkormányzatok képviselőinek.
– A sikeresen pályázó önkormányzatok a fejlettségi besorolás szerinti első, második és negyedik kategóriába tartoznak. A regionális fejlesztésekre irányuló pályázatok kidolgozása és megvalósítása bonyolult folyamatnak számít. Ezek a projektumok az infrastrukturális beruházások, az ipari zónák fejlesztése, a munkahelyek teremtése szempontjából jelentősek. Mindez hozzájárul a gyors gazdasági fejlődéshez. A tartományi támogatással kívánunk hozzájárulni a városok és önkormányzatok munkájához. Szeretném felhívni az önkormányzatok képviselőinek figyelmét arra, hogy még inkább kapcsolódjanak be az efféle projektumok kidolgozásába, és forduljanak a titkárságunkhoz – hangsúlyozta Ognjen Bjelić.
Huzsvár Ervin, a magyarkanizsai községi tanács gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tagja elmondta, hogy nem először pályáztak az illetékes titkárságnál. Az 1 millió dináros támogatását a magyarkanizsai ipari zónában levő régi Kőrös-csatorna kihelyezéséről szóló terv dokumentációjának a kidolgozására fordítják. A befektetés értéke több mint 1,4 millió dinár. A fennmaradt összeget a község saját költségvetéséből fedezi.
– Célkitűzésünk a gazdasági légkör fejlesztése. Fontos, hogy ezt a csatornát kihelyezzük az ipari zónából, hiszen így egy egységes területet kapunk. Lehetőségünk nyílik arra, hogy a későbbiekben úthálózatot építsünk ki. Az infrastrukturális befektetésekkel a logisztikai lehetőségeket bővítjük a magyarkanizsai ipari zónában – mondta Huzsvár Ervin.