2024. április 26., péntek

Ezerhatszáz gyermek a Gyermekparádén

A Naša Radost iskoláskor előtti intézmény szervezésében hétfőtől péntekig három helyszínen rendezik meg Szabadkán a 32. Gyermekparádét. A rendezvény ünnepélyes megnyitója holnap 9.15-kor lesz a Bunjevačko Kolo Horvát Művelődési Központban. A rendezvényről Marija Šustran, a Gyermekparádé koordinátora nyilatkozott lapunknak.

Marija Šustran koordinátor (Paszterkó Erika felvétele)

Marija Šustran koordinátor (Paszterkó Erika felvétele)

–Harminckettedik alkalommal rendezzük meg a Gyermekparádét. Az idén ezerhatszáz kettő és hét év közötti iskoláskor előtti gyermek vesz részt a rendezvényen. A Naša Radost iskoláskor előtti intézmény kicsinyei mellett részt vesznek a Školica, a Winnieland, a Larisa balettiskola, a Creative, a Mali talenti és a Naše Nade iskoláskor előtti magánintézmények ovisai. A Bunjevačko Kolóban hétfőn 9.15-től, az ünnepélyes megnyitót követően, hét csoport lép fel.

A kicsinyek énekelnek és ritmikai koreográfiákat mutatnak be. Hétfőn ugyanitt 10.15-től még egy bemutató lesz, a harmadik előadásra pedig délután öttől kerül sor. Kedden és szerdán délelőtt 9.15-kor és 10.15-kor mutatják be a Gyermekparádéra készített programot.A Bunjevačko Kolóban intézményünk gyermekcsoportjai, valamint a Kolevkában lévő gyermekek tekinthetik meg a programokat, itt nem lesz lehetőség külső vendégeknek részt venni.

A Sportcsarnokban csütörtökön délután 16, 17, 18 és 19 órai kezdettel lépnek fel oviscsoportjaink. Ezekre az előadásokra viszont szeretettel várjuk az érdeklődőket, szülőket, nagyszülőket. A Gyermekparádén intézményünk egy bölcsődés csoportja is fellép. Az idei Gyermekparádé programjának harmadik helyszíne a városháza díszterme, ahol pénteken 17 órától kerül sor a X. Nevzeta Kadrić-emlékkoncertre. Itt a Naša Radost csoportjai mellett vendégintézmények kórusai és zenekarai is fellépnek. Vendégfellépőink a szenttamási, óbecsei, apatini, hódsági oviscsoportok lesznek – számolt be a Gyermekparádé programjáról Marija Šustran.