2024. április 26., péntek

Színházi bemutató

Ken Ludwig két felvonásos bohózatát mutatja be pénteken a zombori Népszínház társulata Tenor na zajam címmel, Olivera Đorđević rendezésében. A darab címe a plakáton magyarul Tenor kölcsönben-ként van föltüntetve, a magyar közönség ezt a bohózatot A hőstenor címmel ismerheti.

Hahotázó közönségre számít a rendezőnő (Fotó: Fekete J. József)

Hahotázó közönségre számít a rendezőnő (Fotó: Fekete J. József)

A rendezőnő szerint klasszikus bohózatról van szó, a darabot a szerepcserék, a tévedések és az érzelmi kapcsolatok mozgatják. Mivel a történet operaházi környezetben játszódik, a színészeknek az éneklés kihívásaival is szembesülniük kellett.
Ninoslav Đorđević színművész matematikai feladványként élte meg a próbákat, ugyanis a színpadon hat ajtón keresztül mozognak a színészek, olykor alsóneműben futkosnak, de mindig ki kell számolniuk, hol, mikor, hogyan és mit kell cselekedniük az adott pillanatban.
– Az első hivatásos premierem éppen a zombori színházban volt, és mindig szeretek itt dolgozni, mindenki lazán viselkedik a folyton megújuló társulatban. Bízom a bemutatóban, ha a közönség fele annyira lesz vidám, jó hangulatú, és fele annyit nevet, mint mi a próbák során, garantált a siker – nyilatkozta a rendezőnő.
Olivera Đorđević korábban olyan sikerdarabokat vitt színre a zombori társulattal, mint Peter Shaffer: Játék a sötétben, Georges Feydeau: Bolha a fülbe és Marc Camoletti: Leszállás Párizsban című fergeteges komédiái.