2024. április 26., péntek

Vitkay Kovács Vera-est és könyvbemutató

Csütörtökön, 19 órakor a Városháza dísztermében Vitkay Kovács Vera-est lesz. Az ünnepséget, amelyre a Vajdasági Színházmúzeum napja alkalmából kerül sor, Dragana Milošević tartományi művelődési titkár nyitja meg. Marija Adamov muzikológus és Pándi Oszkár zenekritikus bemutatják Vitkay Kovács Vera operaprimadonnáról készült monográfiát. A műsorban fellépnek Danijela Jovanović, Vitkay-Kucsera Ágota, Aleksandar Saša Petrović, Goran Strgar operaénekesek, Florian és Andrej Balaž zeneművészek. Zongorán kísér: Klemm Dávid és Luka Petrović.

Pénteken, 19 órakor a múzeumi világnap alkalmából a Zmaj utca 22. alatti Sterija Játékok termében ifj. Radoslav Vesnić és Aleksandar Milosavljević A színház mint sors (Pozorište kao sudbina) c. könyv bemutatója lesz a Vajdasági Színházmúzeum és a Sterija Játékok társszervezésében. A könyvről beszélnek a szerzők, továbbá Radule Bošković festőművész-grafikus és Zoran Maksimović szerkesztő.

Ugyanaznap 17 órakor az M Stúdióban megnyílik a Dzsessz napjai Újvidéken 1979 és 1988 között elnevezésű kiállítás. Dokumentumokat és fotókat láthatunk majd az első, újvidéki dzsesszfesztiválról. A tárlatmegnyitó után 19 óráig között dzsesszzenei alkotóműhelyre várják az érdeklődőket. Ez az esemény is a Múzeumok Éjszakája eseményegyüttes keretében zajlik. A program itt éjjel egy óráig tart majd.