2024. április 26., péntek

Május végére elkészül

Moholon két héten belül átadják az ötágú körforgalmi csomópontot

Az ősszel kezdődött, majd a tél miatt félbemaradt és áprilisban folytatódott az ötágú körforgalmi csomópont építése Mohol északi részén, az Ivan Milutinović utca és az Adai út (102-es regionális út) találkozásánál. Az építkezés miatt továbbra is részleges forgalomkorlátozás van érvényben a körforgalomnál, amit hamarosan befejeznek.

A moholi körforgalmi csomópont (Csincsik Zsolt felvétele)

A moholi körforgalmi csomópont (Csincsik Zsolt felvétele)

Dušan Civrić, az adai önkormányzat nagyberuházási és helyi gazdaságfejlesztési osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a kivitelező Vojput cég tájékoztatása szerint várhatóan május 20-a és 25-e között teljesen megnyitják a közúti forgalom előtt a körforgalmi csomópontot.

– Az útfelület aszfaltozása elkészült. A bicikliutak és a járdák aszfaltozását és szegélyezését a hétvégéig befejezik. Ezt követik a befejező munkálatok, köztük az útfelület festése. A körforgalmi csomópontnál a világításról a Somborelektro cég gondoskodik. A kandeláberek már állnak, és folyamatban van a villanyhálózat bekötése. Várhatóan május 20-a körül elkészül a körforgalom megvilágítása is, május 20-a és 25-e között pedig teljesen megindul a forgalom  a körforgalmi csomóponton. A Vojput továbbá elhárítja és kijavítja a károkat azokban az utcákban, ahova az építkezés miatt átirányították a forgalmat, majd a nyár folyamán ezeket az utcákat újraaszfaltozza Ada község önkormányzata – nyilatkozta Dušan Civrić.

Az osztályvezető elmondta, hogy a moholi ötágú körfogalmi csomópont kiépítése 26 millió dinárba kerül, és a beruházó Szerbiai Utak Közvállalat finanszíroz, a kivitelezést pedig a Vojput végzi. Továbbá Ada község önkormányzata megközelítőleg 4,2 millió dinárt fordít a körforgalmi csomópont megvilágítására, a munkálatok elvégzéséért pedig a Somborelektro cég felel.