2024. április 26., péntek
29 NAP A FOCI-VB-IG

Neuer a címvédő keretben

A sérülésből visszatérő Manuel Neuer is helyet kapott a címvédő német labdarúgó-válogatott bő világbajnoki keretében. A Joachim Löw szövetségi kapitány által kihirdetett 27 fős névsorban megtalálható az újonc freiburgi Nils Petersen is, kimaradt viszont a Bayern Münchent erősítő Sandro Wagner. Nagy meglepetésnek számít, hogy a 2014-es vb-döntő győztes góljának szerzője, a Dortmundot erősítő Mario Götze is kimaradt.

A 2022-ig hosszabbító Löw Neuert egyelőre negyedik számú kapusként jelölte Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp és Bernd Leno mögött, hiszen tavaly szeptemberi láboperációja óta nem játszott mérkőzést.
Meccsrutin nélkül nem lehet világbajnokságra menni” – hangsúlyozta Löw.
A Nationalelf a következő két hétben Dél-Tirolban edzőtáborozik, június 2-án Ausztriával találkozik Klagenfurtban, majd június 8-án Szaúd-Arábiával csap össze Leverkusenben.
A címvédő gárda Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal szerepel egy csoportban a június 14-én elrajtoló oroszországi vb-n.

Hart nem jó Southgate-nek

Egy másik világhírű kapusról, a Manchester City játékosaként kölcsönben a West Hamet erősítő Joe Hartról is hírek láttak napvilágot – ám sokkal kellemetlenebbek, mint a Neuert érintők. Hart ugyanis nem került be a Gareth Southgate angol szövetségi kapitány által kihirdetett bő névsorba. A hírek szerint a 75-szörös válogatott hálóőrt, aki Southgate ideje alatt legtöbbször állt az angol kapuban, telefonon kapta a kellemetlen hírt a szövetségi kapitánytól. Hart helyett Jordan Pickford vagy Jack Butland lehet az első számú angol kapus.