2024. április 26., péntek

Hatvanas évek

A Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia Újvidéki Tagozata és a Szabadkai Városi Múzeum közös tárlata nyílik meg ma, május 11-én délben a Platoneum Képtárban (Újvidék, Nikole Pašić utca 6.), a Múzeumok 10 elnevezésű eseménysorozat részeként.
A Hatvanas évek – válogatás a Szabadkai Városi Múzeum művészeti gyűjteményéből című tárlatot dr. Tijana Palkovljević, a Matica srpska Képtárának igazgatónője és Teodor Atanacković akadémikus, a SZTMA Újvidéki Tagozatának titkára nyitják meg. A tárlat kurátorai dr. Ninkov K. Olga és Ljubica Vuković Dulić. A megnyitót tárlatvezetés követi.
Az érdeklődők május 21-éig tekinthetik meg a kiállítást, amelyen a következő alkotók festményeit, szobrait és iparművészeti alkotásait láthatják: Almási Gábor, Benes József, Bešlić Ana, Boschán György, Glid Nándor, Mihailo Dejanović, Ivan Jandrić, Kalmár Ferenc, Momčilo Krković, Oto Logo, Nemes Fekete Edit, Petrik Pál, Radmila Radojević, Szilágyi Gábor, Mile Skračić, Szombathy Bálint, Sáfrány Imre, Tomislav Šebeković, Togyerás József, Torok Sándor, Vinkler Imre és Zahariás Aladár.