2024. április 26., péntek

Hatszáz foglalkoztatott a kereskedelemben

A Senta-Promet újabb boltokat nyit a Tisza-vidéken

Az Eurocorp cégcsoporthoz tartozó zentai Senta-Promet kereskedelmi vállalat a legszerteágazóbb bolthálózattal rendelkezik a Tisza-vidéken, és évről évre bővíti üzletei számát. Bácskában Magyarkanizsától Óbecséig, Bánátban pedig Törökkanizsától Nagykikindáig több mint félszáz, zömében közszükségleti árucikket forgalmazó bolt áll a polgárok rendelkezésére.

A Senta-Promet eredményeiről és további terveiről Predrag Đurović, az igazgatóbizottság elnöke számolt be:

– Tavaly hat újabb boltot nyitottunk, amivel az eladási egységek száma 56-ra nőtt, és ezzel párhuzamosan tovább növekedett a Senta-Promet áruforgalma, ami már elérte a 3,3 milliárd dinárt. Az adózás után megmaradt tiszta jövedelem 67 millió dinárt tett ki. Ezt az eredményt hatszáz foglalkoztatottal sikerült elérni. A Tisza-vidéken a Senta-Promet a nagy bevásárlóközpontok megléte mellett is tovább tudott fejlődni, és továbbra is egyike a legtöbb személyt foglalkoztató vállalatoknak a Tisza-vidéken. Bánátban Nagykikinda és Törökbecse községben, valamint Óbecse községben idén további boltok megnyitása van folyamatban. A Tisza menti községekben szinte minden településen, a kisebb falvakban is jelen van a Senta-Promet ugyanazzal az árukínálatával, ami megtalálható a városok nagyobb önkiszolgálóiban és áruházaiban. Mindez a helyi lakosság hozzáférhető és jó minőségű áruval való folyamatos ellátása szempontjából érdemel külön figyelmet. A vásárlóerő csökkenése és a kifejezett elvándorlás ellenére sikerült növelni a forgalmat – mondta az igazgatóbizottság elnöke, majd hozzátette:

– Közösségünk életében a humanitárius, sport- és egyéb donációk, a rendezvények támogatása szempontjából, valamint a helyi lakosság foglalkoztatásával kiemelt jelentősége van, és fontos szerepet tölt be a régióban a Senta-Promet. A fogyasztók igényeire reagálva, az árukínálatot folyamatosan bővítve kulcsszerepet játszik a Tisza-vidék lakosságának közszükségleti cikkekkel való ellátásában. Az Eurocorp csoporthoz tartozó Žitoprometben és Senta-Prometben a foglalkoztattak száma eléri a 800 főt, ami a vidékünket sújtó munkanélküliséget figyelembe véve is igen nagy jelentőségű. Az Eurocorp anyavállalat, a Žitopromet, a Senta-Promet és a gyálai mezőgazdasági birtok együttesen tavaly 5,5 milliárd dinár értékű forgalmat valósított meg, a négy részből álló cégcsoport éves bevétele elérte a 162 millió dinárt – mondta el Predrag Đurović.