2024. április 26., péntek

Szombaton sebesültek lesznek Szabadka főterén

Szabadka ad otthont a szerbiai egészségügyi középiskolák országos elsősegély-ismereti versenyének

Idén városunk ad otthont a szerbiai egészségügyi középiskolák országos elsősegély-ismereti versenyének, mondta el kedden a városháza médiaközpontjában megrendezett sajtótájékoztatón Nataša Aleksić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja. Nataša Aleksić arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a verseny előkészületei már hat hónapja zajlanak, és a városi önkormányzat is biztosított eszközöket a verseny sikeres megrendezése érdekében, többek között a város szervezi meg a vendégek utaztatását, és vállalta a versenyzők pólóinak elkészítését.

Olga Petrović, az Egészségügyi Középiskola igazgatója elmondta, hogy a verseny az iskola napjával egy időben kerül megrendezésre. A verseny ünnepi megnyitójára pénteken 15.30-kor kerül sor a középiskola épületében, míg az egészségügyi középiskolák megmérettetésére másnap 10 óra és 15.30 között kerül sor a város főterén.

Olga Petrović, Nataša Aleksić és Predrag Milanović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Olga Petrović, Nataša Aleksić és Predrag Milanović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

– A versenyen nemcsak intézményünket, hanem a városunkat is bemutatjuk, mert ennek a versenynek nemzetközi jellege is van, hiszen Szeged és Podgorica egészségügyi középiskolája is jelezte részvételét – mondta Olga Petrović, és hozzátette, hogy összesen 17 városból érkeznek csapatok Szabadkára.

– A főtéren az Egészségügyi Középiskola végzős diákjai gyakran előforduló sérüléseket és betegségeket fognak szimulálni, amit a versenyzőknek kell szakszerűen ellátniuk. Ezek a szimulációk valósághűek lesznek. Ezért a város polgárai ne lepődjenek meg a látványon, ami szombaton várja őket – figyelmeztetett Predrag Milanović, a verseny koordinátora, és hozzátette, hogy a résztvevők számos színes programmal várják a résztvevőket, melyek során megismerhetik a város nevezetességeit, többek között a városházát, a zsinagógát és a Raichle-palotát.

– A szombat délelőtti rendezvény nagyon jó alkalom a jövőbeni középiskolások számára, akik még bizonytalanok, hogy mely szakot válasszák, hogy megismerkedjenek az Egészségügyi Középiskolával, és hogy eldöntsék, érdemes-e ezt az intézményt választaniuk a beiratkozás során – zárta a sajtótájékoztatót Nataša Aleksić.