2024. április 18., csütörtök

Katalán lányok edzenek Zentán

A katalán lányok Czegledi Rudolf polgármesterrel (balról) és Herédi Krisztián klubelnökkel (a szerző felvétele)

A katalán lányok Czegledi Rudolf polgármesterrel (balról) és Herédi Krisztián klubelnökkel (a szerző felvétele)

Egy hete a Katalán Asztalitenisz-szövetség serdülő korosztályának a legjobbjai edzenek a Zenta Asztaliteniszklubban. A három fiatalabb serdülő, illetve három serdülő korosztályú katalán játékos Fehér Gabriellával, a zentai klub egykori versenyzőjével érkezett a Tisza menti városba, hogy felkészüljenek az előttük álló versenyekre.

Gabriella tizenegy évvel ezelőtt költözött ki Barcelonába, hogy ott a katalán szövetség edzőjeként, valamint a calellai klub játékosaként folytassa sportolói pályafutását.

Gabriella napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az edzőtábor résztvevői serdülő kategóriában Katalónia, illetve Spanyolország legjobb játékosai, valamint fiatalabb serdülők.
A zentai klub egyébként jelen van a Szuperligában, a Vajdasági Ligában és a községi ligában is – ecsetelte Herédi Krisztián, a klub elnöke, aki elmondta, hogy az idén két felnőttcsapattal is részt vesznek a versenyeken: a női csapat a Szuperligában játszik, amelyben a középmezőnyben helyezkednek el; a férficsapat megnyerte a II. Vajdasági Ligát. Hozzátette, hogy lényegében volontőrként, az asztalitenisz szeretete miatt játszanak. Ezenkívül a klubnak van két nagyon fiatal csapata is (egy fiú és egy lány), amelyek a községi ligában játszottak, s kisebb-nagyobb sikereket értek el.

A környéken Zenta tudta kiépíteni azt a ligarendszert, amelyben bárki meg tudja találni a helyét, s rengeteg csapattal zártuk a községi ligát, amelynek az eredményhirdetése ma lesz. A zentai klubnak 29 regisztrált játékosa van, s most kezdtek el edzeni a 6–9 éves klubtagok is, akik nagyon lelkesek, ezért a klub meg is szeretné őket tartani – emelte ki a klub elnöke.