2024. április 26., péntek

Ötnapos majális Palicson

Egyesek már a hétvégén elkezdtek ünnepelni

Az idén már szombattól várták a majálisozókat Palicson. Az ötnapos rendezvény ideje alatt számos programot, rendezvény várja a látogatókat. A tóparti sétányon kirakodóvásárt tartottak, azaz tartanak, ezenkívül ételt, italt, valamint emléktárgyakat is vásárolhatnak a vendégek.

A hagyományoknak megfelelően a Férfistrandnál lévő parkolóban az idén is megnyitotta kapuit a vidámpark, amely 10 ezer négyzetméteren terül el. A szervezők bejelentésének értelmében a palicsi állatkert az ünnepek alatt 8-tól 20 óráig tart nyitva, a belépőjegyek ára nem változott: 250 dinár a felnőttek számára, a 7 évnél fiatalabb gyermekek számára pedig ingyenes a belépés. Az állatetetést is megszervezik mind az öt napon, állatfajonként egyórás időtartamban. Az állatetetés beosztását nemcsak az állatkert bejáratánál, hanem az állatkert több pontján is feltüntették.

Az idén több sporteseményt is szerveztek. Május 1-jén országos vitorlásversenyrekerül sor a Palicsi-tavon, az utóbbira nagyjából száz versenyzőt várnak. A Trimbi rekreációssport-megmozdulást is újfent megszervezik. Ennek keretében a testmozgás szerelmesei Szabadkáról a Jadran épülete elől kerékpárral, görkorcsolyával vagy gyalog indulnak Palicsra. Útjuk a palicsi sportpályáknál ér véget.

A Spliti fasoron és a Penavin Olga utcában forgalomkorlátozás van hatályban. Ezeket az utcákat csak jeggyel lehet igénybe venni, a jegyek a Palics Park Kft. Épületében szerezhetők be. Akik nem rendelkeznek jeggyel, a Prezident Hotel mögött és a Halász utcában kialakított parkolót vehetik igénybe 7 órától és 20 óráig. A személygépkocsik 200 dinárért, a buszok pedig 500 dinárért vehetik igénybe a szóban forgó parkolókat.