2024. május 5., vasárnap

Szoboravatás a Mini Jugoszláviában

Pénteken sajtótájékoztatón ismertették a Mini Jugoszlávia Park majálisi programját. Blaško Gabrić, a Mini Jugoszlávia Egyesület elnöke kiemelte, hogy a parkban május másodikán tartják a majálist, hogy az esemény ne ütközzön a palicsi rendezvényekkel. 12 óra 30 perckor leplezik le a parkban felállított szobrokat, amelyeket Aleksandar Karađorđević jugoszláv király és Živojin Mišić vajda tiszteletére állítottak fel.

Olajos Nagy Miklós, Blaško Gabrić és Goran Gabrić a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Olajos Nagy Miklós, Blaško Gabrić és Goran Gabrić a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Goran Gabrić, a Mini Jugoszlávia Egyesület vezetőségének tagja elmondta, hogy a majálison ötödik alkalommal szerveznek Székely Géza emlékére sakkversenyt, emellett számos előadóművész is fellép a rendezvényen, többek között Tamara Babić, Aleksandar Toković és a Koreni együttes.

Olajos Nagy Miklós, a Tito Központ elnöke arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a központ a Szolidaritás és a Mini Jugoszlávia Egyesület tagjaival együtt május elsején, 11 óra és 12 óra között, tüntetést tart a város főterén.

– A nemzetközi munkásmozgalom napját nem csak rostélyozással és italozással kell ünnepelni, ez a nap arról szól, hogy harcolunk a munkások jogaiért – mondta Olajos Nagy Miklós, és hozzátette, hogy a Tito Központ tagjai május másodikán csatlakoznak a Mini Jugoszlávia rendezvényéhez.