2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Klopp: Fantasztikus eredmény

Gólzáporos Liverpool-siker az Anfielden
A remek stratéga és a kiváló csatár: Jürgen Klopp és Mohamed Salah (Fotó: Beta/AP)

A remek stratéga és a kiváló csatár: Jürgen Klopp és Mohamed Salah (Fotó: Beta/AP)

Hosszú ideig, mintegy nyolcvan percig tökéletesen játszottunk. A végén elkövettünk egy védelmi hibát, a Romának megítélt tizenegyes pedig szerintem nem volt jogos. Nyilván jobban örülnénk egy 5:0-s vagy 5:1-es győzelemnek, de az 5:2 is fantasztikus eredmény” – nyilatkozta Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, miután csapata parádés ütemű, gólgazdag, látványos mérkőzésen verte a Romát a Bajnokok Ligája első elődöntőjének odavágóján.

A német stratéga elárulta, folyamatosan képesek voltak az olaszok védelme mögé kerülni, és annyi akciót dolgoztak ki, hogy még sokkal többször is betalálhattak volna. Klopp kitért a mérkőzésen sziporkázó Mohamed Salah-ra is – az egyiptomi az első félidőben duplázott, a másodikban pedig Sadio Manét és Roberto Firminót is kiszolgálta egyszer-egyszer, vagyis kis híján minden hazai gólban benne volt: Amilyen formában Mo Salah futballozik, gyakorlatilag tarthatatlan az ellenfelek számára. Az első gólja zseniális volt, a második pedig pazar – méltatta a találatokat, amelyek közül az első valóban szemet gyönyörködtető volt, hiszen a tizenhatos jobb oldaláról, ballal eleresztett lövés a tehetetlenül figyelő Alisson kapus hosszú felső sarkában leszedte a pókhálót, s a felső lécről vágódott a hálóba. A mérkőzés másik duplázójának, a brazil Firminónak a második gólja fejjel született James Milner jobb oldali szögletét követően. A Farkasok reményét az elmaradhatatlan Edin Džeko-gól jelentette a hajrá kezdetén, s a némileg kézzelfoghatóbb bizakodást Diego Perotti tizenegyese hozta el (épp Milner kezére vágódott a labda saját tizenhatosában).

A sztáredző végül elárulta, ilyen arányú sikerre azért nem volt felkészülve, ugyanakkor már látja, hogy akár az olasz fővárosban is képesek lesznek diadalmaskodni. „Mi nem a Barcelona vagyunk” – utalt a katalánok Roma ellen kiengedett, 3 gólos előnyére. „Ők annyi mindent nyertek az elmúlt időszakban, mi viszont nem. Épp emiatt mindent bele fogunk adni, hogy megfelelő eredménnyel térjünk haza”.

Nem csak a hajrában bekapott gólok rontottak az összképen anfieldi szemszögből. Az első félidő derekán az alapembernek számító Alex Oxlade-Chamberlain, mint később kiderült, súlyos sérülést szedett össze, s a gyors szélső biztosan lemarad a róma visszavágóról: „Valószínűleg elég súlyos sérülést szenvedett, és ez rossz hír. Eleve semmi jót nem jelent, ha már a vizsgálat előtt úgy véljük, súlyos a probléma. A keret létszáma nem fog nőni, ezért kreatívnak kell lennünk a következő néhány meccsen” – vélekedett Klopp.

Érthetően nem volt elégedett, ám nem reménytelenül fogalmazott Eusebio Di Francesco a lefújást követően: Jól kezdtünk, de később elvesztettük a fejünket. A hajrában legalább sikerült jó pillanatokat mutatnunk” – magyarázta az olasz, rámutatva, hinniük kell abban, hogy a hazai közönség támogatásával sikerül az újabb nagy fordítás. „Sajnos elvesztettük a párharcokat, és szétestünk az első bekapott gól után. Várható volt, hogy a támadóhármasuknak ilyen helyzetei lesznek. Egy idő után megfeledkeztünk a saját erősségeinkről, s ha emellett ennyi párharcot vesztünk a középpályán, nem is várhatunk más végkimenetelt. A remény még pislákol, nincs lefutva a párharc. Ha a csapatomból valaki azt hinné, hogy igen, az nyugodtan otthon maradhat a visszavágón” – keménykedett a 48 éves szakember.