2024. április 26., péntek
TESTÉPÍTÉS

Több mint nyolcvan résztvevő

A hétvégén tartották meg Topolyán Vajdaság nyílt kupaversenyét

Zsúfolásig megtelt szombaton délután a Művelődési Ház moziterme, ahol az ország legjobb testépítői gyűltek össze nemzetközi mezőnyben a vajdasági nyílt testépítő- és fitneszkupán. A megmérettetésen több kategóriában mintegy 80 női és férfi versenyző mutatkozott be a közönségnek. Magyarországról, Szlovákiából, Romániából, Boszniából, Horvátországból és Szerbia egész területéről érkeztek testépítők a versenyre. A fő szervező a topolyai Toldi Testépítőklub vezetője, Liszka Péter egykori világbajnok volt. A versenyt Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője nyitotta meg. Kiemelte, hogy büszkék lehetnek a topolyaiak a testépítősport hagyományaira és az eddig elért eredményeikre.

A hölgyek bikinifitnesz kategóriájában is rajthoz álltak, ahol az izomzat mellett a megjelenés, a nőiesség és a kiegészítők harmóniája is számít.

Nagy küzdelmet hozott a férfi testépítők abszolút versenye, amelyet ezúttal is a verbászi Igor Šikora nyert meg, így nemcsak saját kategóriájában, a 90 kg-osok között szerezte meg a tartományi bajnoki címet, hanem összesítettben is ő vehette át a serleget.

A rendezvény sikeréről elégedetten nyilatkozott Liszka Péter, aki harminc éve szervez versenyeket Topolyán.

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan jelentkeztek az idei versenyre, nemcsak Szerbiából, de a környező országokból is. A közönség betekintést nyerhetett a sportág jelenlegi helyzetébe, abba, hogy mennyit fejlődik évről évre a testépítés, és milyen újabb kategóriákkal egészülnek ki a bemutatók.

A győztesek serleget, míg a helyezettek érmeket és okleveleket kaptak.