2024. április 26., péntek

Kitervelt bűncselekményt rejt a tűzeset?

Egyre több jel utal arra, hogy a muzslyai Barna Ilonka (73) nem baleset következtében halt meg, hanem aprólékosan kitervelt bűncselekmény áldozata lett.

Nem hivatalos értesüléseink szerint ugyanis az összeégett holttesten a boncolásnál – korábban keletkezett – sérülések nyomait találták. Az feltételezhető tehát, hogy a tűzesetnek valójában a korábban elkövetett bűncselekményt kellett volna eltüntetnie.
A rendőrség továbbra sem adott ki közleményt az esetről, de megerősítették a halál hírét. A vizsgálatot a Felső Ügyészség vezeti, amiből szintén arra lehet következtetni, hogy nem egyszerű szerencsét véletlenről van szó, hanem alapos a gyanúja annak, hogy bűncselekmény történt.
Mint arról már beszámoltunk, az egyedül élő asszony összeégett holttestét csütörtökön lelték meg a Magyar Kommün 65. alatti családi házában. Az asszonyt a lánya találta meg, a kiérkező mentők pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Elégett a tv-készülék, égési nyomok voltak a padlón és a villanyhálózat egy részén is.
A történtek óta a rendőrség őrzi a házat, és a jelekből ítélve az esetleges bűncselekmény nyomainak a megőrzése végett ez tovább folytatódik. Értesüléseink szerint az ügyben kihallgatták már a család több tagját is.
Barna Ilonkát hétfőn eltemették, és a temetésen jelen volt a lánya is. A bonctani eredményeket keddre várták, de sem a rendőrség, sem pedig az ügyészség erről nem adott ki hivatalos közleményt. Az esettel kapcsolatban pedig a településen tovább folytatódik a találgatás.