2024. április 26., péntek

Felújítják a Karlóca–Banstol útvonalat

Fél évszázad után megkezdődik a Karlóca–Banstol út rekonstrukciója, amely 240 millió dinárba kerül – jelentette ki tegnap Igor Mirović tartományi kormányfő, aki Kern Imre, az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára, Zoran Drobnjak, a Szerbiai Utak Közvállalat megbízott igazgatója és munkatársaik társaságában a helyszínen győződött meg a munkálatok menetéről.

Igor Mirović tartományi kormányfő kiemelte, hogy egykoron a Karlóca–Banstol út volt az egyetlen közlekedési útvonal ezen a reláción, és ma is fontos szerepet tölt be. Naponta több mint ötezer jármű halad át rajta. A jelenlegi munkálatok során, amely mintegy hét kilométeres szakaszt ölel fel, az úttest teljes egészében felújul, és helyenként, ahol szükség mutatkozik, akár egy méterrel is megszélesítik. A munkálatok időtartamát 150 napban határozták meg. A felújítás idejére nem vezetnek be komolyabb útlezárásokat, de a munkálatok helyszínén a gépkocsiforgalom egy sávban történik majd.

Kern Imre államtitkár emlékeztetett arra, hogy mintegy másfél éve kezdődött a tartományi kormány és az építésügyi minisztérium közötti szorosabb együttműködés, amelynek eredményeként tekinthető ennek az útszakasznak a felújítása is. A Karlóca és Banstol közötti útszakasz mellett az együttműködés keretében kiépül a Belgrád–Budapest vasútvonal, az Újvidéket Nagybecskerekkel, majd Belgráddal összekötő főút is, és immár előrehaladott állapotában van az Újvidék–Ruma közút építkezési tervének kidolgozása is.