2024. április 26., péntek
VAJDASÁGI GAZDASÁGI KAMARA

Olasz borokat kóstoltak a vajdasági borászok

Mintegy harminc vajdasági borász vett részt a veronai Vinitaly Nemzetközi Borászati és Szőlészeti Szakkiállításon, amely Olaszország legnagyobb méretű borkiállítása és vására, valamint az egyik legnagyobb ilyen Európában is. Az 52. borfesztiválon 36 ország és 4380 kiállító szerepelt. Mindez mintegy 128 ezer látogatót vonzott a kiállításra, összesen 143 országból.

A borkínálat mellett minőségi mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekkel, valamint a bor és az olívaolaj előállításához szükséges adalékanyagokkal bővítették a fesztivál programját. A vajdasági borászok nem csupán borkóstoláson vehettek részt. A borkultúra üzleti és promóciós aspektusairól is információkat szerezhettek.

A fesztivál házigazdái reményüket fejezték ki az iránt, hogy a szerbiai borászok is kiállítják termékeiket a 2019. évi olaszországi borfesztiválon. A borminőség és -mennyiség tekintetében ugyanis a vajdasági és szerbiai borokban is gazdag lehetőségek rejlenek, állapították meg a résztvevők.

A Vajdasági Gazdasági Kamara e tanulmányút során folytatta egyik legfontosabb tevékenységét, a vállalkozók kapcsolatainak létrehozását és erősítését. A különféle régiók gazdasági szubjektumainak találkozási csomópontjaként, a vajdasági delegáció a szlovéniai borvidékekre, családi borászatokba és borszövetkezetekbe is ellátogatott.