2024. április 26., péntek

Az idén is majális Palicson

A palicsi majálisoknak nagy hagyománya van, generációk emlékezetében élnek azon élmények, amelyek a munka ünnepéhez, illetve Palicshoz kötődnek. A rendezvény programja folyamatosan változik, évről évre megújul, és az idén is több újdonság várja azokat, akik április utolsó és május első napjaiban ellátogatnak a Szabadka melletti településre.

Lapunk kérésére Pletl Ádám, a palicsi majálist szervező Palics Park Kft. idegenforgalommal megbízott munkatársa számolt be az idei programokról. Mint megtudtuk, Palicson immár harmincötödik alkalommal szervezik meg a majálist, amely a tavalyi évben körülbelül hetvenezer látogatót vonzott.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A rendezvény április 28-án veszi kezdetét és május másodikáig tart, ebben az öt napban gazdag program várja az ide látogatókat, és biztos vagyok benne, hogy mindenki remekül fog szórakozni. A hagyományos kirakodóvásárra folyamatban vannak a jelentkezések. Elmondhatjuk, hogy az érdeklődés nagy, sok kereskedő és vendéglátó jelezte részvételi szándékát. Aki fontolgatja, hogy kiállítana vagy elárusítana, az minél előbb jelentkezzen. A sportprogramok sem maradnak el, a Trimbi immár negyvenharmadik alkalommal kerül megrendezésre, ennek keretén belül a résztvevők 8 és 11 óra között a szabadkai Jadran elől indulnak gyalog, kerékpáron vagy görkorcsolyán Palicsra. A tavon a vitorlásokat láthatjuk majd, míg a levegőben sárkányrepülőket láthatunk, amelyek a Mini Aero Találkozóra érkeznek. A homokstrandon első ízben strandröplabda-bajnokságot tartunk. Újdonságnak számít továbbá a Vigadó teraszán április 30-ától május 2-áig megrendezésre kerülő Pannon Queen – Dél-európai borok és pálinkák fesztiválja. A zene szerelmeseit április 29-én a Viva Vox, míg április 30-án Saša Matić koncertre invitáljuk. Mindkét koncertre a valamikori autóskempingben kerül sor. A látogatók kedvence, a palicsi állatkert és a férfistrandnál lévő vidámpark az idén is üzemelni fog – fogalmazott Pletl.

A Palics Park munkatársától azt is megtudtuk, hogy a Trimbire az indulás előtt kell jelentkezni a start helyszínén, míg a strandröplabda-bajnokságra a Palics Parkban. A Pannon Queenre a helyszínen váltható belépőjegy, ami a kóstolást is lehetővé teszi, míg az esti koncertekre elővételben és a helyszínen is tudnak belépőjegyet vásárolni.

A forgalom irányítása miatt a rendezvény ideje alatt a Hegedűs József utca, a Spliti fasor és a Penavin Olga utca le lesz zárva, és ezekbe csak külön engedéllyel lehet behajtani. A Prezident Hotel mögött és a Halász utcában parkolók lesznek kialakítva. A helyszíneken tűzoltó- és mentőszolgálat felügyel.

A majális részletes és folyamatosan frissülő programját a Palics Park web- illetve Facebook-oldalán találhatják az érdeklődők.