2024. április 26., péntek

Megkezdték a csatornahálózat építését Titelen

A tartományi kormány másfél év alatt 135 millió dinárral támogatta a község projektumait

Titel községbe látogatott kedden munkatársaival Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke. Megtekintette a felújított kézilabdapályát és a sajkásszentiváni (šajkaši) csatornahálózat építési munkálatait.

vojvodina.gov.rs

vojvodina.gov.rs

A titeli kézilabdapálya felújítása ötmillió dinárba került, a pénzt egyenlő arányban a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, valamint Titel község nyújtotta.
– Titelnek nincs fedett sportcsarnoka, ezért a község számára rendkívül fontos ez a többrendeltetésű sportlétesítmény, melyet nemcsak a kézilabdázók, hanem más sportolók és a felfrissülésre vágyók is használhatnak – mondta Milićević a pálya megtekintése után, s hozzáfűzte, hogy ennek a létesítménynek a felújítása is a tartományi kormány egész Vajdaságra kiterjedő akciójának a része.
A tartományi kormány alelnöke Dragan Božić községi elnök társaságában ellátogatott Sajkásszentivánra is, ahol nemrég kezdődött a 4,5 kilométer hosszú csatornahálózat építése. Ez összesen 60 millió dinárba kerül. Az összeg felét a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, 18,5 millió dinárt különített el erre a célra a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, és 11,5 millió dinárral járul hozzá a beruházáshoz Titel község.
– A csatornahálózat összesen mintegy 24 kilométer hosszú lesz, s remélem, hogy eszköztársítással a következő szakaszokban is sikeresen folytatjuk a munkát – mondta Milićević.
Közölte, hogy a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság 3,2 millió dinárt fordít a hálózat szivattyúállomásának kiépítésére. Eddig is jelentős beruházásokat eszközöltek Titelen, és a község jó példával szolgál más önkormányzatok számára, hogy hogyan kell jó házigazda módjára projektumokat készíteni és beruházási eszközökre pályázni felsőbb hatalmi szinteken. A tartományi tisztségviselő bejelentette, hogy a regionális fejlesztéssel foglalkozó tartományi titkársággal és a Tartományi Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve új, 5 hektáron elterülő ipari övezetet építenek Titel községben.
Dragan Božić községi elnök is kiemelte a legújabb beruházások jelentőségét. Mint mondta, ezek nemcsak a gazdasági fejlődés, hanem a beruházók idevonzása szempontjából is fontosak.
– Az utóbbi másfél évben 235 millió dinárt ruháztunk be Titel községben, ebből a tartományi kormány 135 milliót utalt át. Reméljük, hogy Vajdaság költségvetéséből a jövőben is támogatják a nagy infrastrukturális projektumokat – mondta Božić.