2024. április 26., péntek

Napirenden a szeméttelep

Ülésezett a kishegyesi képviselő-testület – Technikai támogatás a rendőrállomásnak

Kishegyes községi képviselő-testülete, jelenlegi összetételében, megtartotta a 18. ülését. A napirenden mindössze 13 pont szerepelt, így az ülés gyorsan és vitamentesen lezajlott. Szűgyi István, a képviselő-testület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a község egy magáncégtől egy igen méltányos ajánlatot kapott.

Kishegyes tavasszal, Fotó: Lakatos János

Kishegyes tavasszal, Fotó: Lakatos János

– Az Agriromagna Kft. megkeresett bennünket, mivel az a földterület, ahol a kishegyesi szeméttelep van, az a kft. tulajdona. Ők azt szeretnék felajánlani az önkormányzatnak, vagyis a községnek, hogy vegye át. Az egyetlen feltételük, hogy a szemétkihordási díjat egy meghatározott ideig ne fizettessük meg velük. Ez nagyon méltányos ajánlat, és a képviselő-testület most határozatot hozott, hogy ez a földterület átkerül az önkormányzat tulajdonába, az Agriromagna pedig nem vezeti tovább fölöslegesen. A másik napirendi pont, amit kiemelnék, arra vonatkozott, hogy az önkormányzat technikai eszközökkel támogatta a helyi rendőrállomást. Laptopot, digitális fényképezőgépet és más olyan eszközöket kaptak, amik segítik a munkájukat. Hogy ezek az eszközök ténylegesen a rendőrség tulajdonába kerüljenek, hoznunk kellett egy határozatot az átadásról – számolt be a kkt-elnök.

A kkt határozatot hozott arról is, hogy a tömbházak gondnoki feladatát ellátó személyek minimálisan mennyi térítményt kaphatnak. Erre azért volt szükség, mert korábban nem volt meghatározva.

Szűgyi végezetül négy olyan napirendi pontról számolt be, amelyek ügyében már az előző ülésen is határozat született, viszont technikai gondok merültek fel velük kapcsolatban. A Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóbizottságába az önkormányzat által jelölt tagok nem vehetnek rész, mert kinevezett funkciót látnak el. Ezért a tartomány nem hagyta jóvá a korábbi döntést, s a mostani ülésen a képviselő-testület új tagokat jelölt a bizottságba. Hasonló volt a helyzet a bácsfeketehegyi és szeghegyi tagosítási bizottságok titkárának a kinevezésével is: az önkormányzat szerint jogásznak kell lenni a titkárnak, a tartomány viszont okleveles jogászt követel. A mostani ülésen ezt a félreértést is sikerült orvosolni, tudtuk meg Szűgyitől.