2024. április 26., péntek

A közlekedési rendőrség április 16-a és 22-e között fokozottan ellenőrzi a megengedett sebesség betartását Szerbia egész területén

A közlekedési rendőrség április 16-a és 22-e között fokozottan ellenőrzi a megengedett sebesség betartását Szerbia egész területén, minden rendű és rangú úton.

Az akció nemzetközi jellegű, vagyis a TISPOL, az európai közlekedési rendőrségek nemzetközi szervezete keretében zajlik és összesen 32 ország vesz részt benne.

A gépkocsivezető illetve a jármű minden ellenőrzése alkalmával elvégzik az alkotesztet is, továbbá azoknál a járműveknél, amelyeket megállítanak a megengedett sebesség túllépése miatt, a rendőrök ellenőrizni fogják azt is, hogy a sofőr és az utasok becsatolták-e a biztonsági övet.

A nemzetközi akció keretében tartják meg a Speed Marathon elnevezésű mérést, amelyet Európa minden közútjára kiterjesztenek, s amely során, 24 órán keresztük mérik a sebességet a legforgalmasabb utakon, megszakítás nélkül, április 18-án 6 órától április 19-én 6 óráig. Ebben az időszakban minden rendelkezésre álló sebességmérő berendezést bevetnek, s a szerbiai belügyminisztérium arra is figyelmeztet, hogy az autópálya Šid – Šimanovci szakaszán még az átlagsebességet is mérni fogják.