2024. április 26., péntek
BAJNOKOk LIGÁJA

Közel járt a csodához a Juventus!

Felrobbant a sajtó a hosszabbításban megítélt Real-büntető miatt
Michael Oliver játékvezető piros lapot mutatott fel a Juventus hevesen tiltakozó legendájának, Gianluigi Buffonnak (Fotó: Beta/AP)

Michael Oliver játékvezető piros lapot mutatott fel a Juventus hevesen tiltakozó legendájának, Gianluigi Buffonnak (Fotó: Beta/AP)

Néhány másodpercre járt a Juventus a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében attól, hogy – a Roma után második olasz együttesként – ledolgozza az első meccsen összeszedett háromgólos hátrányát, és hosszabbításra mentse a Real Madrid elleni párharcát. Massimiliano Allegri csapata Mario Mandžukić első félidei fejesduplája révén, majd Matuidi begyötört góljával teljesen visszakapaszkodott a küzdelembe a két mérkőzés összesített eredményét tekintve (3:3), ám vastagon a hosszabbításban Michael Oliver játékvezető tizenegyest adott a Blancóknak, miután Mehdi Benatia a kapura törő Lucas Vázquezt buktatta – vagy nem, az eset természetesen hatalmas vihart kavart –, Cristiano Ronaldo mindenesetre nem sokat teketóriázott, és bevágta a büntetőt Wojciech Szczęsnynek; Gianluigi Buffon ugyanis az ítélet kiváltotta heves szópárbajban közvetlen pirossal kiállíttatta magát.

Nem csak a legendás kapus kapta fel a vizet a bírói döntés miatt, a tapasztalt védő, Giorgio Chiellini a felvételek tanúsága szerint azzal vádolta meg a madridiakat az események forrongásában, hogy fizettek ezért a büntetőért, míg Allegri mester a találkozót követő nyilatkozatában egyértelműen ajándéknak minősítette a büntetőt. Az olasz sajtóban öles szalagcímekben csalásnak nevezik az esetet, míg spanyol részről természetesen legitimáló sommázások láttak napvilágot.

Zinédine Zidane, a Blancók edzője kiemelte, sohasem gyakorolt nyomást a bírói csapatra, az ítéletet jogosnak tartja, és a két mérkőzés alapján megérdemelték a továbbjutást.

Talán az egyetlen derűs pillanata az eseményeknek az volt, amikor a meccs után indulatosan nyilatkozó Buffon mellett a sorsdöntő madridi gól szerzője ment el épp: Ronaldo barátságosan megérintette a kapus vállát, aki megfordult, és elfogadta a békülő ölelést.

Nyugodt bajor továbbjutás

Elhallgattatta a kétkedőket a Bayern Jupp Heynckes vezetőedző szerint. A veterán tréner azok után nyilatkozott, hogy a német rekordbajnok hazai pályán gól nélküli döntetlennel őrizte meg a Sevillában összeszedett 2:1-es vezetését, és viszonylag simán bejutott a BL elődöntőjébe.

Amikor megkezdtem a munkát tavaly ősszel, senki sem hitt az elődöntőben, a játékosokkal együtt azonban hatalmas ambícióink vannak. Jó helyzetben vagyunk, de a további lépéshez szükség lesz egy kis szerencsére és a legerősebb napi formánkra” – vélekedett a rutinos szakember.