2024. április 26., péntek

Aláírták az IMT eladásáról szóló szerződést

Ana Brnabić kormányfő és Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter jelenlétében írták alá szerdán Belgrádban azt az adásvételi szerződést, mely szerint az indiai TAFE traktor- és gépgyár megvásárolta az újbelgrádi IMT traktorgyárat.

A csődadós, mint jogi személy adásvételéről szóló dokumentumot Kamal Ahuja, a TAFE igazgatóhelyettese, és a csődigazgatók licencelésével foglalkozó országos ügynökség nevében Dušan Dragojlović írta alá.

Az indiai cég kezdőáron, 66.081.562 dinárért vásárolta meg az IMT pecsétjét, a jarkovaci (árkodi) üzemrészleget és a technológiai rajzokat. Az IMT vagyonának többi része a csődtömegbe kerül. Az új tulajdonos európai képviselője több milliós befektetést jelzett. Bejelentette, hogy tervei szerint évente legkevesebb 5000 traktort gyártanak, de a távlati cél az évi 10 000 traktor. Kifejlesztik az IMT 539, 542 és 590 modellt. Az első IMT 539-est, melybe euró–3 motort szerelnek, májusban Újvidéken, a Mezőgazdasági Vásáron mutatják be. Kamal Ahuja nyilatkozata szerint a traktorgyártást egy éven belül kezdik, az új IMT-termékeket eleinte Szerbia piacán értékesítik, majd fokozatosan bővítik a piacot.