2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Parádés első félidő Londonban

Wenger: Gyönyörű gólokat lőttünk
Aaron Ramsey, az Arsenal egyik legjobbja a moszkvaiak ellen (Fotó: Beta/AP)

Aaron Ramsey, az Arsenal egyik legjobbja a moszkvaiak ellen (Fotó: Beta/AP)

Mesut Özil játékát emelte ki Arsène Wenger, az Arsenal menedzsere a csapat CSZKA elleni Európa-liga-negyeddöntője után. A német játékos egy kiharcolt tizenegyessel és két bravúros gólpasszal vette ki részét a 4:1-es győzelemből, amelyen Alexandre Lacazette és Aaron Ramsey duplázott hazai részről, míg az oroszok reménygólját a 21 éves Alekszandr Golovin lőtte szabadrúgásból.

„Gyönyörű gólokat szereztünk az első félidőben. A fordulást követően az volt a célunk, hogy ne kapjunk be egy másodikat, és esetleg találjunk magunknak egy ötödiket. Ezeknek az elvárásoknak csak a fele jött össze, ami némiképp figyelmeztethet minket arra, hogy még nincs letudva a párharc – óvatoskodott a francia tréner. – Koncentráltan kell a moszkvai visszavágóra utaznunk, és ott is győznünk kell” – határozta meg az elvárást Wenger.

Viktor Goncsarenko, a CSZKA trénere elismerte, csapata alulmaradt a játékban, és megérdemelte a vereséget: „Felülmúltak minket, de nem vagyok csalódott. Természetesen nagyon rossz ez az eredmény, de nem felejthetjük el, ki ellen játszottunk” – kommentálta a találkozót a fehérorosz.

Nyílt maradt Griezmannék párharca

A vártnál nagyobb ellenállásba futott a fogadóirodák által a torna legnagyobb esélyesének tartott Atlético Madrid, amely a portugál Sportingot látta vendégül a Metropolitanóban. Diego Simeone csapata roppant gyorsan előnyt szerzett, Kokének egy percre sem volt szüksége, hogy éljen a portugál védelem hibájával. Az első játékrész hajrájában a francia gólvágó, Antoine Griezmann iramodott meg egy szép labdával, s megduplázta az előnyt, ám több találat már nem született a mérkőzésen. A Sporting becsületére legyen mondva, főleg a második félidőben partiban volt, és több helyzetet is ki tudott alakítani. A lisszaboni visszavágóra nézve biztató jel lehet ez, ám a meglepetéshez Bas Dostéknak többször is mattolniuk kéne a legendásan kemény piros-fehér védelmet.

A Lazio gólgazdag mérkőzésen, két Salzburg-egyenlítés után gyűrte le az osztrák kirakatcsapatot (4:2), míg a Lipcse ellenállt a Marseille második félidei erős nyomásának, és megőrizte minimális előnyét, amelyet Timo Werner alakított ki.