2024. április 26., péntek

Az energiahatékonyságról és az energiatakarékosságról

Pénteken tizedik alkalommal rendezik meg az EXPRES 2018 tudományos tanácskozást

Pénteken 9 órai kezdettel rendezik meg az EXPRES 2018 elnevezésű tudományos tanácskozást a városháza dísztermében. A szerdai eseménybejelentő sajtótájékoztatón Nyers József, a konferencia szervezője elmondta, hogy a tudományos tanácskozás immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Az előadások témája az energiahatékonyság és az energiatakarékosság lesz.

A tanácskozáson futurisztikus témákról is hallhatnak majd az érdeklődők – Nyers József (Fotó: Patyi Szilárd)

A tanácskozáson futurisztikus témákról is hallhatnak majd az érdeklődők – Nyers József (Fotó: Patyi Szilárd)

– Ami nagyon fontos ebben a tudományos összejövetelben, hogy mintegy húsz fiatal kutató, doktorandusz hallgató ismerteti majd előadása keretében kutatásai eredményét – mondta Nyers József, és hozzátette, hogy a doktorandusz hallgatók mellett világhírű kutatók is érkeznek a rendezvényre, többek között Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából. Előadást fog tartani dr. Branimir Todorović és Maria Todorović is, akik az energiahatékonyság és az energiatakarékosság nemzetközileg elismert szakértői.

– Minden előadás új kutatási eredményeket fog ismertetni, és érdekes, futurisztikus témákat feldolgozó előadásokra is sor kerül. Például Branimir Todorović bemutatja majd, hogy elképzelése szerint milyen lesz az építészet és az emberi élet a következő évszázadban – mondta az előadások kapcsán Nyers József.

A tanácskozás megnyitóján részt vesz Bogdan Laban polgármester és Horvát Tímea alpolgármester is. A tanácskozást a Vajdasági Magyar Mérnökök és Műszakiak Egyesülete szervezi.