Csatornázás, útjavítás, közvilágítás…

Az adai II. helyi közösségben már lehet pályázni járdajavításra

csin

2018. április 4., 12:34

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Az idén 22 millió dinárból gazdálkodik az adai II. helyi közösség. Varga Elfride helyi közösségi titkár elmondta, hogy az elmúlt évben a helyi közösség 28 millió dinárral rendelkezett. Ebből 21,5 millió dinárt költöttek fele-fele arányban különféle infrastrukturális beruházásokra és a helyi közösség működésére, a fennmaradó közel 7 millió dinárt átütemezték az idei költségvetésbe.

Az idén a Dózsa György utcát aszfaltozzák újra (Csincsik Zsolt felvétele)

Az idén a Dózsa György utcát aszfaltozzák újra (Csincsik Zsolt felvétele)

Tavaly többek között folytatódott a háztartások csatlakoztatása a szennyvízcsatorna-hálózatra, amelyre az elmúlt két évben 103 háztartás kapcsolódott rá, újraaszfaltozták a Petőfi Sándor utca egy részét és az adai temetőben egy járdaszakaszt, valamint a lakossággal együttműködve végezték a járdajavítást.

– A helyi közösség költségvetését az idén 22 millió dinárra terveztük. Ebből a pénzből az önkormányzattal közösen végezzük el a szennyvízcsatorna fővezetékének rákapcsolását a baraparti iskola mögötti szivattyúállomásra, amire a helyi közösség 2,5 millió dinárt fordít. A munkálatokat a szünidőben bonyolítjuk le, hogy ne veszélyeztesse a diákok és a közlekedés biztonságát, mivel a központi iskolaépület renoválása miatt minden diák a baraparti iskolába jár. Az idén további 5 millió dinárt szeretnénk még fordítani az újabb háztartások rákapcsolására a szennyvízcsatorna-hálózatra – magyarázta Varga Elfride. – Az idén újraaszfaltozzuk a Dózsa György utcát, mivel a csatornázási munkálatok miatt négy-öt helyen átvágták az úttestet, és nagyon rossz állapotban van. Az adai katolikus temetőben ugyanakkor újraaszfaltozunk egy járdaszakaszt, mégpedig a Hársfa utat. Az aszfaltozás összesen 4 millió dinár lesz. A II. helyi közösség részt vállal a temetői kápolna renoválásában is, amihez az idén 500 000 dinárral járulunk hozzá. A megújult kápolnát május elején adják át és szentelik föl. A helyi közösség 1,1 millió dinárral részt vállal a közvilágítás bővítésében, amely során 25 új lámpatestet szerelnek föl a területünkön – nyilatkozta a titkár.

Varga Elfride közölte, hogy az idei esztendőtől a helyi közösség közvetetten, a községi önkormányzat által kiírt pályázaton keresztül támogatja a helyi járulékból az adai általános és középiskolát, a zenedét és az óvodát, valamint a helyi civil szervezeteket, a sportegyesületeket és a népkonyhát. A helyi járulékot fölhasználva az önkormányzat fizeti ki a támogatást a felsorolt intézményeknek és szervezeteknek. A helyi közösség titkára bejelentette, hogy a lakosság április 3. és 20. között pályázhat alapanyagért a helyi közösségnél a járda javításához. A helyi közösség ugyanis a pályázat révén sódert és cementet biztosít azoknak a személyeknek, akik előtt az utcán téglajárda található, vagy rossz állapotban van a járda. Cserébe az érintetteknek kell kibetonozniuk a járdát. A titkár elújságolta, hogy a lakosság kérésére április 16. és 20. között tavaszi lomtalanítást tartanak a helyi közösség területén a megfelelő beosztás szerint, amelyről idejében értesítik a nyilvánosságot.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége