2024. április 26., péntek

A legújabb pályázati lehetőségeket ismertették Zomborban

A helyi önkormányzat dísztermében, miként eddig mindig, kedden is telt ház előtt mutatták be az alapítvány támogatási ciklusának utolsó pályázati kiírásait. A rendezvényt Pelt Ilona, a VMSZ tartományi frakcióvezetőjének helyettese, a párt nyugat-bácskai szervezetének elnöke vezette föl.

Dr. Nagy Imre, az alapítvány igazgatóbizottságának elnöke bevezetőjében elmondta, hogy a jelenlévők száma igazolja, hogy az elmúlt három év meghozta eredményét, a vállalkozásfejlesztés sikeres, és továbbra is van rá igény. A gazdaságfejlesztési támogatások eredményeként sokan Vajdaságban maradtak, látható az infrastrukturális beruházások beépülése az itteni gazdaságba.
– Bizonyára vannak, akik képtelenek voltak beépülni a mostani ciklus pályázati rendszerébe, más kiírásra számítottak, vagy lekéstek. Nekik mondom, április 9-én már tudni fogjuk, lesz-e újabb támogatási ciklus, de azért, hogy legyen, el kell menni szavazni, és tudni való, kire kell voksolni – fogalmazott Nagy Imre.
Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezető igazgatója a pályázati ciklus utolsó körének részleteit ismertette az érdeklődőkkel.
A Prosperitati Alapítvány tegnap meghirdetett és június 15-én záruló pályázatain a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a gabona-, méz-, zöldség- és gyümölcstermesztők, valamint a sertéstenyésztők folyamodhatnak vissza nem térítendő támogatásért, illetve a bejegyzett mezőgazdasági termelők, egyéni vállalkozók nagyobb hozzáadott értékű helyi termékek létrehozására irányuló beruházások megvalósítására, valamint az egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalkozások úgynevezett „Vajdasági helyi termék” sarok, illetve „Vajdasági helyi termék” polc kialakítására és működtetésének eszközbeszerzésére. Emellett pályázni lehet a pályakezdők vállalkozóvá válásának támogatására.
Tájékoztatásul: Zomborban, Telecskán, Nemesmiliticsen, Kerényen, Csonoplyán, Apatinban, Szilágyin, Doroszlón, Gomboson, Kupuszinán, Őrszálláson, Regőcén a zentai SebAgrar Kft. vásárolja föl a gabonát, Zomborban, Nemesmiliticsen, Bezdánban, Dernyén és Doroszlón a csantavéri Gebi Kft. is integrátor, vagyis fölvásárló.
A mézet a magyarkanizsai Tisacoop Kft. veszi át.
A megtermelt zöldséget a Zombor környéki termelők Újvidéken, Nagybecskereken, Magyarkanizsán, Martonoson adhatják át az integrátoroknak, a gyümölcsöt Palicson az Andex Kft.-nek, a sertéseket a doroszlói Hollo Company Kft. vásárolja föl.
Természetesen az összes, szám szerint nyolc pályázati kiírásra a Prosperitati Alapítványnál kell a megfelelő dokumentációval pályázni. A lehetőségekről az alapítvány honlapján (www.prosperitati.rs) lehet tájékozódni.