2024. április 26., péntek

A főszerkesztő vádol, a képviselő cáfol

Kellemetlen incidenssel zárult a hercegovinaiak hétvégén megtartott nagybecskereki találkozója: az ünnepi műsor utáni vacsorán szóváltás, az egyik fél állítása szerint pedig tettlegesség is történt. Dalibor Bubnjević, a Zrenjanin helyi lap főszerkesztője ugyanis azt állítja, hogy megütötte Mirko Krlić (SZHP) parlamenti képviselő. Ez utóbbi cáfolja, hogy megütötte volna a főszerkesztőt.
Dalibor Bubnjević közleményében azt állítja, hogy a helybeli Vojvodina Szállodában megtartott vacsorán Mirko Krlić többször is sértegette, amire ő nem reagált. A képviselő követte a mosdóba, és folytatta a sértegetést, a helyi lapban megjelentetett, elsősorban a vízgyárral kapcsolatos cikkeket sérelmezte. Ezt követően pedig arcul ütötte a főszerkesztőt. Abban a pillanatban megjelent egy személy a mosdóban, és meggátolta a további tettlegességet – állítja a főszerkesztő, akinek megítélése szerint a támadó ittas állapotban volt.
A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) szerint elfogadhatatlan Mirko Krlić viselkedése, aki mellesleg a parlament művelődési és tájékoztatási bizottságának elnöke. A történtek miatt bocsánatot kell kérnie és távoznia kell(ene) a bizottság éléről. Azt is követelik, hogy az eset miatt feljelentést kell tenni a rendőrségen.
A Nagybecskereki Szociális Fórum is elítélte a történteket. Szerintük az eset összefüggésbe hozható a jobboldali erők által gerjesztett, a város nevének megváltoztatásával kapcsolatos feszültséggel. A főszerkesztő elleni támadást elítélte a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata a Liga is.
Mirko Krlić szerint mindkét oldalról súlyos szavak is elhangzottak, de azt állítja, hogy semmilyen fizikai támadást nem követett el. Azt is cáfolta, hogy a történtek után kivezették a szállodából.