2024. április 26., péntek

Leváltották az óvoda igazgatóbizottságát

Ülésezett a kishegyesi községi képviselő-testület – Számos személycseréről döntöttek a képviselők – Módosították a szociális védelmi határozatot

Tegnap tartotta soron következő 17. ülését Kishegyes község képviselő-testületének jelenlegi összetétele. A napirenden 15 pont szerepelt, amit gyorsan és vitamentesen tárgyaltak meg a képviselők. A felhozott témák közül Szűgyi István, a képviselő-testület elnöke elsőként a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóbizottságának cseréjét emelte ki.

Számos személycseréről döntöttek a képviselők (Lakatos János felvétele)

Számos személycseréről döntöttek a képviselők (Lakatos János felvétele)

– A Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatóbizottságának lejárt a mandátuma, így megszűnt a tevékenységük. A képviselő-testület az iskoláskor előtti intézmény és a községi tanács javaslatára kinevezte az új igazgatóbizottságot, amely tovább tudja folytatni az eddigi munkát. Ez azért is fontos, hogy az új igazgató kinevezésében már az új igazgatóbizottság tudjon határozni. Ez mindenféleképpen szükséges, hogy zökkenőmentesen folyjon a munka – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

Az igazgatóbizottság cseréje mellett a képviselők még két esetben foglalkoztak személycserékkel.

– A község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskarának tagjai a helyi közösségek titkárai. A közelmúltban Szeghegyen titkárváltás történt, ezért a régi titkárt felmentettük a törzskarból és az új titkárt neveztük ki a helyére. Emellett személycsere történt a bácsfeketehegyi és a szeghegyi kataszteri községekben zajló tagosítási bizottságokban is. Az előző titkár nyugdíjba ment, ezért új személyt neveztek ki helyére. Ezeket a személycseréket követően az említett bizottságok is teljes értékkel tudnak működni – nyilatkozta Szűgyi.

A képviselő-testület foglalkozott a község szociális védelmi határozatával is. Ezt módosítani kellett annak érdekében, hogy pontosítsák a sérült gyermekek személyi kísérőire vonatkozó leírást. Ez magában foglalj, hogy ki igényelhet személyi kísérőt, mekkora térítmény jár a kísérőnek, stb. Az elnök szerint ez is egy lényeges határozat-módosítás volt.

Napirenden szerepelt a községi tanács, a képviselő-testület és Kishegyes község más szervei által alapított bizottságok elnökeinek, elnökhelyetteseinek és tagjainak járó térítmények meghatározása. Idáig a képviselő-testület csak arról hozott határozatot, hogy kik lehetnek az említett bizottságok tagjai, viszont a térítményekről nem született még döntés, tudtuk meg Szűgyitől, aki szerint a mostani szabályzás ezt az űrt tömi be. A képviselők szabályzatot fogadtak el az egészségügyi intézményen kívül elhunyt személyek halálának kivizsgálására vonatkozóan is. Az elnök elmondta, hogy az erre vonatkozó korábbi szabályzat lejárt, ezért kellett újat elfogadni. Egyben kijelölték azoknak az orvosoknak a listáját, akik az ilyen esetekben eljárhatnak.