2024. április 26., péntek

Húsvéti csomagosztás a Csipet Csapattal

Nyolcvan apróságot örvendeztetett meg a szervezet

A szabadkai Segítő Csipet Csapat szombaton a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben tartotta meg húsvéti műsorát, amelynek keretében a rászoruló gyermekeknek húsvéti csomagot osztottak. Ezúttal nemcsak szabadkai és környékbeli, hanem bácskossuthfalvi gyermekeknek is kedveskedtek. Összesen nyolcvan apróságot örvendeztettek meg a Csipet Csapat aktivistái. A csomagba az édesség és a sós ropogtatni való mellett gyümölcs, szörp és játékszer is került.

Osztrogonác Hajnalka, a csoport vezetője beszámolt arról, hogy aktivistáik egész évben gyűjtik a műanyag flakonokat, a papír- és fémhulladékot, vagyis mindent, ami újrahasznosítható, ezek eladásával jutnak pénzhez, és ebből vásárolják meg a csomagok tartalmát. Emellett néhány család saját adománnyal is hozzájárult ehhez – tette hozzá Osztrogonác Hajnalka, majd külön köszönetet mondott a Ceglédi tortakészítő üzemnek, amely két tortát adományozott a gyermekeknek, a Dvojka pékségnek, amely kiflit csomagolt a gyermekeknek, Kovács Róbertnek, aki virágot adományozott a fellépőknek, valamint a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületnek, amiért évek óta térítésmentesen a csoport rendelkezésére bocsátja helyiségeit.

A gyermekeknek alkalmi előadással is kedveskedtek a szervezők: Szabó Róbert énekelt, Miklenovics Aranka és Nagy Aranka pedig verset mondtak az apróságoknak. Ezt követően a bácskossuthfalvi gyermekek alkalmi összeállítással viszonozták vendéglátóik kedvességét.