2024. április 26., péntek

A családra épülő magyar nemzetért

Lakossági fórum Zentán a választási előkészületek jegyében
Paskó Csaba szívet-lelket melengető beszédet tartott, Fotó: Gergely József

Paskó Csaba szívet-lelket melengető beszédet tartott, Fotó: Gergely József

Európa és a magyar nép jövője az erős családokban rejlik – hangzott el azon a csütörtök esti lakossági fórumon, amelyet a közelgő április 8-ai anyaországi parlamenti választásokra való felkészülés jegyében tartottak a zentai Művelődési Ház színháztermében. Az egybegyűltek előtt Paskó Csaba plébános és Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke fejtette ki nézeteit a voksoláson való részvétel fontosságáról. Paskó Csaba az alábbi gondolatokat fejtette ki:

– A keresztény kultúrára és hagyományokra épülő Európában vert gyökeret a magyar nemzet. A kétezer éve biztonságot adó értékrendünk került veszélybe a nemzetfogyás és a migránsválság következtében, illetve azáltal, hogy megingott a biztonságot, a nemzetet és a jövőt jelentő család intézménye. A népességfogyás problémáját felismerő Fidesz–KDNP-koalíció nyolc éve alatt a magyar család került fontossági sorrendben az első helyre. A családtámogatási politika eredményei máris kézzelfoghatók, az Orbán-kormány nyolc éve alatt 40 százalékkal többen kötöttek házasságot, és 20 százalékkal csökkent az abortuszok száma. Az egész Kárpát-medencei magyarság sorsát befolyásoló parlamenti választások lesznek Magyarországon. A Fidesz–KDNP a keresztény európai értékek elhivatott oltalmazója, a magyar családok, a vállalkozók, a magyar szervezetek biztos támasza határon innen és túl, és mi, vajdasági magyarok is szeretnénk, ha április 8-a után folytatódna ez a megmaradásunk szempontjából kedvező, sokoldalú támogatási rendszerre épülő kormányzás. A szabad választás lehetősége adott. Rajtunk múlik, tőlünk is függ, hogy mit választunk április 8-án. Ez a mi szabadságunk, de a mi felelősségünk is. Nem lehetünk közömbösek. A közömbösség megbocsáthatatlan bűn, amikor rólunk, a családjainkról, a hagyományos keresztény értékek védelméről van szó. Az anyaország megerősödésének és a határok nélküli nemzetegyesítési politikának köszönhetően már nemcsak dicsőség magyarnak lenni, hanem meg is éri. Olyan nagyszabású gazdasági, művelődési, köznevelési és egyházi projektumok valósultak és valósulnak meg, amelyekről a közelmúltig álmodni sem mertünk. A Fidesz–KDNP regnálása idején olyan erős családtámogatási rendszer lépett működésbe, amely képes megállítani a népességfogyást, amit nem helyettesíthet semmiféle bevándorláspolitika. A család befektetés a jövőbe. Miért és mire szavazunk április 8-án? A bevándorlás és a kötelező betelepítési kvóta körüli küzdelem a tét. A családok, a határon túl élő magyar családok támogatásának a felvállalása, azaz a jövőnk és a megmaradásunk a tét.

A lakossági fórumon jelen volt Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Kormányos László tartományi képviselő, Ceglédi Rudolf polgármester és Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke is.