2024. április 26., péntek

Felújították a Zlatna greda óvodát

Miloš Vučević polgármester és mgr. Vladimir Jelić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja látogatást tett a város központjában működő Zlatna greda óvodába, amelyet három évig tartott munkálat után végre sikerült teljesen felújítani.

Március 19-én befejeződtek a munkálatok a Zlatna greda óvodában

Március 19-én befejeződtek a munkálatok a Zlatna greda óvodában

Újjáépítették az óvoda homlokzatát és a tetőszerkezetet, lecserélték a cserepeket, a helyiségek vakolatát felújították, kimeszelték, csempéket raktak fel, kicserélték az ajtókat és az ablakokat, valamint parkettáztak.

– Az újvidéki Radosno detinjtsvo Gyermekintézményhez tartozó óvodák folyamatos felújítási akciójának keretében befejeződtek a Zlatna greda óvoda renoválási munkálatai. A város központjában működő óvoda specifikus, mivel az épület a városi Műemlékvédelmi Intézet védelme alatt áll. Az újvidéki önkormányzat a városi oktatási hivatalon keresztül 38 millió dinárt irányozott elő a munkálatokra, hálás vagyok a Radosno detinjstvo vezetőségének, a gyermekek szüleinek és a dolgozóknak a türelméért, amelyre nagy szükség volt a renoválás idején. Ezentúl is folytatjuk a gyermekintézmények támogatását, szerintem az év végéig befejezzük a klisai Orahovo utcai óvoda megépítésének a projektjét, valamint elvégezzük a Darányitelep területrendezési tervének módosítását annak érdekében, hogy ott is új óvoda épülhessen. A következő hónapokban megvitatjuk az óvodai költségek módosításának a tervét is. Az utóbbi 12 évben nem változott az óvodai szolgáltatások díja, a törvény viszont többé nem kötelezi az önkormányzatot arra, hogy az óvodai költségek 80 százalékát támogassa, hanem az új szabályok értelmében 80 százalékig terjedhet a támogatás. Az az álláspontunk, hogy a költségek növekedésének nagy részét az önkormányzat állja annak érdekében, hogy ne jelentsen túl nagy terhet se a Radosno detinjstvo Gyermekintézménynek, se a szülőknek – magyarázta Újvidék polgármestere.

A Zlatna greda óvodába 5 csoportba 150 gyermek jár. Az óvoda felújítási munkálatainak ideje alatt a gyermekek a Radosno detinjstvo más óvodáiban lettek elhelyezve, a renoválás után, március 19-étől azonban visszatérhettek a régi-új óvodába.