2024. április 26., péntek

Megkönnyíteni a kismamák helyzetét

A munkaadók támogatják a natalitás-ösztönző kezdeményezéseket

A Szabadkai Munkaadók Egyesülete – amely tagja a Szerbiai Munkaadók Uniójának – közleményben fejezte ki támogatását a szerb kormány és Aleksandar Vučić államfő azon kezdeményezése iránt, amelynek célja a natalitás-ösztönző politika megvalósítása a fehér pestis megállítása érdekében.

„Tagjai révén a Szabadkai Munkaadók Egyesülete nyomást gyakorol majd minden munkaadóra, hogy megkönnyítsék a mostani és a jövőbeni anyák helyzetét, mind a terhesség ideje alatt, mind a szülés után” – olvasható a közleményben.

A Szabadkai Munkaadók Egyesülete a gazdasági környezet javítása érdekében arra kéri a szerb kormányt, hogy a lehető legrövidebb időn belül csökkentse a bérek után fizetendő adók és járulékok szintjét, annak érdekében, hogy tehermentesítsék a gazdaságot és lehetőség nyíljon a bérek emelésére. Ugyancsak javasolják, hogy konkrét lépések történjenek a szürkegazdaság elleni harcban, mégpedig a nem regisztrált vállalkozók és munkaadók ellenőrzése révén.

„Ezek az intézkedések a piaci növekedéshez és az életszínvonal emelkedéséhez vezetnek, valamint megoldják Szabadka és Szerbia legnagyobb problémáját, mégpedig azt, hogy az emberek külföldre mennek dolgozni” – áll többek között a közleményben.