2022. október 1., szombat

Saját honlappal távozhattak a résztvevők

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával ingyenes honlapkészítő tanfolyamot szerveztek Szabadkán a civil szervezetek képviselőinek

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon szombaton a WordPress – honlapkészítés egyszerűen és gyorsan című ingyenes képzést tartottak. A képzés a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával, dr. Námesztovszki Zsolt előadása által valósult meg. A résztvevők többek között megismerkedhettek a WordPress honlapszerkesztő felület testre szabásával, oldalak, bejegyzések létrehozásával. A nap végére pedig mindenki elkészítette saját honlapját. A képzésről Stausz Edinával, a Vajdasági Magyar Civil Szövetség irodavezetőjével, a tanfolyam szervezőjével beszélgettünk.
– A képzésre nagyon nagy volt az érdeklődés, húsz személy jelentkezett Kúláról, Topolyáról, Újvidékről, Bajsáról, Pacsérról, Zentáról, Hajdújárásról. Korábban is szerveztünk számítógépes képzéseket, az ilyen jellegűekre mindig sokan jelentkeznek. A civil szervezetek képviselői programozási előtudás nélkül elkészíthették saját honlapjukat. A további képzések pályázatfüggők, őszre tervezzünk ugyanezt, vagy ennek a tanfolyamnak a folytatását megszervezni – mondta Stausz Edina.