2024. április 26., péntek

Csökkent a munkanélküliek száma

A magyarkanizsai állásbörzén tegnap a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény előcsarnokában gyűltek össze a munkát kínálók és a munkanélküliek.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatásügyi Szolgálat nagykikindai kirendeltségének igazgatónője elmondta, hogy az állásbörze, melyet tizenötödik alkalommal tartanak meg, a célból jött létre, hogy mint összekötők ők segítsék a munkanélkülieket munkához jutni, míg a munkaerőt keresőket abban, hogy könnyebben megtalálják a megfelelő személyeket vállalatuk számára.

Az állásbörzén huszonkét vállalat képviseltette magát, melyből húsz a község területéről érkezett, ketten pedig a szomszédos Törökkanizsáról. Összesen 104 betöltendő munkahelyet kínáltak föl az érdeklődőknek. A szakképzetlentől a magasan szakképzettig sokan találhattak maguknak újabb lehetőséget a börzén. Állást ajánlottak többek között pincéreknek, szakácsoknak, kereskedőknek, igény mutatkozott sofőrökre, adminisztratív munkásokra is.

A tavalyi börzén 178 személy talált magának állást, s mint azt az igazgatónő elmondta, remélik, most is hasonló sikerrel járnak a dolgozni vágyók. Tavaly 1934 munkanélküli volt a községben, mára ez a szám 1672-re csökkent.